[]

Seat Leon - tavsiye

Arkadaşlar halihazırda satılan modele ait kullanıcı yorumlarına ihtiyacım var. 1.2 tsi dsg versiyonunu araştırıyorum.

Motor/şanzıman haricinde karoser/konfor/süspansiyon/ses/trim sesleri vb. konularda bu aracı nasıl bilirsiniz. F/P açısından uygun göründüğü için alsam mı diyorum fakat belirttiğim hususlarda endişelerim var.

Elbette Golf kadar rijit hissettirmiyordur, sessiz değildir ama pişman edecek kadar fark var mıdır ne dersiniz?

Elbette birçok donanım var ama özellikle istediğim adaptif hız sabitleyici (ve birlikte gelen front assist). O yüzden sadece VW grubuna bakıyorum. Bu donanımı alabileceğim en ucuz araç Polo ve Leon. Aracın bir üst segmentte olmasından ya da led farları olmasından çok sessiz olmasını, süspansiyon konforunu önemsiyorum. Varsın yumuşak plastik olmasın, sert olsun ama iyi montajlanmış olsun, sağı solu oynamasın. Umarım anlatabilmişimdir.

 
Golf'ün en iyi alternatifidir.


  • calmdown  (08.11.16 13:57:35) 
a sütunu ve kapılardan trim sesi geliyor kesinlikle. varsa sunroof da ses yapmaya müsait. ama bunlar genelde bozuk yollar için geçerli yoksa günlük şehiriçi kullanımda herhangi bir ses çıkmıyor. ben genelde müzik ile bastırıyorum o sesleri. :) süspansiyon konforu olarak golf'ten 1 değil 2 tık geride gibi. golf kesinlikle daha konforlu hissettiriyor. 17 değil de 16 inç jantlar daha iyi olacaktır eğer konfor öncelik ise.


  • 10032007  (08.11.16 14:04:33) 
tam aradığım cevaplar işte, teşekkürler :)

alırsam eğer daha güzel görünmesine rağmen konfor sebebiyle 16 inç jantla alırım. izmir'deyim, yollar eh işte. ara yollar falan genelde parke taş ve b.k gibi yapıldığı için trim sesleri konusunda endişelerim var.

dediğiniz gibiyse ekstra para verip sunroof almaya da gerek yok o zaman? golf'te alabiliyoruz ama bunda sanırım bağımsız arka süspansiyon opsiyonu yok(FR'yi hariç tutarsak) sanırım?

süspansiyonlarından "vurma" şeklinde tabir edebileceğim bir ses geliyor mu? boşluk hissi var mı? örneğin bendeki punto bu şekilde :) ama şirkette kullandığımız polo/jetta/passat bundan çok daha iyi. 2015 model polomuz bile çok iyi (hatta 2013 model ve hor kullanılmış passattan daha iyi desem linç edilir miyim?)

test sürüşü de yapacağım ama genelde mal gibi kullanıldığı için test araçları çok da gerçeği yansıtmıyor maalesef. kiralasam mı napsam...
  • orient blue  (08.11.16 14:12:14) 
muhakkak fark vardır ama bu kadar kötü olduğunu düşünmezdim :( gidip bakalım bari test aracına..


  • orient blue  (08.11.16 15:11:46) 
bütün vag grubunda sanırım 1.4 tsi 150bg altındaki tüm motorlarda arka süspansiyon artık torsiyon. ama kullanılan süspansiyonun kalitesi çok farklı torsiyonlu a3 bağımsız süspansiyonlu leon'dan daha iyi hissettirebiliyor yer yer. hızlı girerseniz çukura ya da tümseğe vurma şeklinde ses geliyor maalesef. ama zaten öyle hızlı da girmemek lazım yazık arabaya. :)

sunroof arabaya ferahlık anlamında çok şey katıyor, ben bundan sonra asla sunroofsuz araba almam diyorum mesela. :) ses çıkarması durumunda servis söküp temizleme gibi bir şey yapıyormuş sanırım ne kadar işe yarıyordur bilmiyorum. bir de silikon sprey tavsiye ediyorlar sunroofun lastiklerine sıkınca sesi epey azaltıyormuş.
  • 10032007  (08.11.16 15:20:46) 
hmm sesin kaynağı lastikler-fitillerse halledilir bir şekilde :) ben burulmadan ya da sistemin kendisinden kaynaklı mekanik bir ses diye düşünmüştüm.

aslında aklımdan geçen polo idi fakat neredeyse daha ucuza daha güçlü, daha büyük, daha donanımlı leon varken aklım ona kaydı. fakat konfor/kalite anlamında polo'dan bile geride kalıyor sanki :(
  • orient blue  (08.11.16 15:34:07) 
bundan sonrası artık sizin test edip bakmanıza kalıyor bence. sene sonu geliyor, araba kiralayan yerler yeni araba alıyor olabilirler öyle yerlere bakıp yeni araç varsa günlük kiralama gibi bir şey de düşünebilirsiniz. sixt'ten bir keresinde 160 kilometrede olan bir clio kiralamıştım. :)


  • 10032007  (08.11.16 16:13:17) 
evet benim de aklıma direk sixt gelmişti :) bakayım şuna.

bir de konuyla alakası yok ama yeri gelmişken sorayım. malum ötv'ye zam geldi. baktığım leon bu kapsamın dışında ama merak ettim. eğer 1 ocak 2017'den sonra ötv'si artacak bir aracı yılbaşından önce sipariş etsek, aracı 1 ocak'tan sonra telim alırken yine de ötv artışını yansıtırlar değil mi? fatura tarihi 2017 olacak çünkü. yani araç stokta hazır yoksa almak hata olur gibi.
  • orient blue  (08.11.16 17:00:24) 
faturayı teslim tarihinde kesecekleri için evet.


  • 10032007  (08.11.16 17:34:33) 
Sanırım polo alacağım. Zubizu indirimi de varmış. Bir konuşayım bayi ile.


  • orient blue  (09.11.16 01:23:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.