[]

patates kızartmasındaki sidik aroması?

ne zaman patates kızartsam başıma bu geliyor. bi keresinde de burger kingde olmuştu. üstelik yağ taze. kızarırken öyle kötü kokuyor ki yerken iğreniyor insan ama bi süre sonra geçiyor koku. eskiden yoktu böyle bişey nedir abi bu




 
burger king'de degil de, kozyatagi mcdonalds'da son zamanlarda dikkatimi cekti bu. her zaman degil ama bazen oluyor evet.

ben bunun, yaglarin temizlenmesi icin uretilen ve $imdi adini unuttugum bir maddeden kaynaklandigini du$Unuyorum. (ismini bilen soylesin).

burger king, kizartma icin kullanilmi$ yaglarin temizlenilip tekrar kullanilmasi icin kullanilan bu temizleyici maddeyi kullanmiyor, fakat mcdonalds kullaniyor. bir ara bunla ilgili bir tarti$mada gazetede okumu$tum.

sidik aromasi degil de, garip bir tat... muhtemelen kizartma yagini tekrar tekrar kullanmaktan kaynaklaniyor olabilir, olmayabilir de.
  • bozdoganli  (16.12.09 19:19:20) 
taze yağ kullandım bildiğin yudum hatta marka veriim belki onla alakalıdır :) yerken sidik tadı gelmiyor. gelse bile ben tadını bilmiyorum sadece koku var


  • neira  (16.12.09 22:16:15) 
ben fastfood zincirlerine odaklanmi$im. demek ki o koku, yag temizleme hedesine (adini hala hatirlayamadim) bagli degilmi$.

dedigin $eyi $imdi anladim aslinda.

bence bu sidigi cagri$tiran kokunun sebebi, patatesin azot acisindan yogun olmasi.

sidik de azot acisindan bol bir malzeme (bkz: nh4) (bkz: amonyum)

eger dondurulmu$ degilse, ne bileyim, patatesleri kestikten sonra suda bekletmek bir i$e yarayabilir. tamamen sallamasyon bir cozum bu tabii. patatesin yuzeyindeki o kayganlik veren $eyin sebep oldugu du$uncesine dayali olarak dedim.
  • bozdoganli  (17.12.09 00:36:48 ~ 00:39:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.