[]

sorum kayakçılara

sezonun açılmasına çok bir sey kalmadı. sorayım da aklımdan çıksın:)
1- kış sezonunda kaç kez kaymış oluyorsunuz?
2- malzemeler sizin mi, kiralıyor musunuz? kiraladığınız ürünler olsa bile; size ait, olmazsa olmaz malzemeniz ne oluyor?
3- kaymak için tercih ettiğiniz yer neresi ve neden?
4- amatör kayakçılara tavsiyeniz ne olur? kaymaktan, ürün kiralamaya vs..

 
1- 10-15 gün (günle ölçülür genelde tecrübe felan) bazı sezonlar 20 yi geçiyorum. Öğrenciyim.
2- 3 senedir kayıyorum 2 sene kiraladım 1 senedir kendi ekipmanım var sıhhat konfor ve alışkanlık açısından rahat oluyor almak ama kiralamak her türlü ucuza gelir fakat kiralamada da çok dandik oluyo ürünler (bi bataleon lib tech board kiralayamıyosun mesela). Olmassa olmaz buff ım var abi bide kar maskesi, mesela ben gözlük kullanmıyorum, tercih meselesi bunlar kiminin bacağı üşür vs kimin gözü rüzgardan etkilenir
3- son sezon davraza gittim ıspartaya sebebi ucuzluktu hem kalma hem skipass, pistlerde aşırı güzeldi ben tuttum. İmkan varsa kayseri, kars felan gidilmeli. Özellikle sarıkamışı çok metediyorlar... kristal kar varmış. Medyatik yerlerden uzak duruyorum, kartepe, kartalkaya vs çok acemi ve taşşana gelen oluyor hem kalabalık oluyor hem zevk vermiyor...
4- bence alma kirala bi heves alıp sonra kenara atmamış olursun. Başkasının giydiği şeyden huylanan bi yapın yoksa ceketten monta herşey kiralanabiliyor Penguen Tepe baya iyidir araştır...
  • kilimanjaro  (08.11.16 00:59:47 ~ 01:00:26) 
1) 2-3 defa kayıyorum. Öğrenci olduğum için çok vaktim ve naktim olmuyor.

2)kayak ve ayakkabı kiralıyorum sadece. Diğerleri bana ait.

3) Davraz'da kayıyorum. Yakın ve daha ucuza geliyor. Tatmin oluyorum.

4) En önemlisi kayarken dikkat et. Hata kabul etmeyen sporlardan. Ayakkabının ayağına tam oturduğundan emin ol. Boşluk kalmasın.

Gözlük alcaksan 50 lira fazla ver buğu yapmayan bir gözlük ol.

Güneş kremsiz kayma.

Kayarken kuru yemiş götür yanında. Atıştırması güzel oluyor.
  • premium hayat yan gel yat  (08.11.16 01:07:41) 
2- benim, kıyafet hijyen açısından şart
3- kayseri
4- habire aynı şeyleri yapma, yeni teknikler öğren
  • Big bada bum bum  (08.11.16 01:16:16) 
1-30 üstü
2-benim. olmazsa olmaz ayakkabı
3-türkiye için en iyi yer sarıkamış(pist dışı kaymak için). öğrenmek için erciyes
4-bol bol eğitim videosu izlemek ve sezona kondüsyon olarak hazır girmek. bacak hareketlerine çalışmak.
  • pascaldiscoda  (08.11.16 01:50:09) 
22-23 yildir kayiyorum. Artik eskisi gibi olamiyor isten ama 10-15 oluyor.
Erciyes artik cok ucuz. Eskiden de ucuzdu diger yerlere gore ama artik daha da ucuz.
Kiralama 15-20 tl falan. Onceden tum takim vardi ama artik eskisi gibi zaman ayiramadigim icin kayak takimi almak cok mantiksiz geliyor.

Ama kiyafet var. Butcene gore bulabilirsin. Uygun fiyatli pantolon mont falan var her yerde. Decatlon'a bakabilirsin. Sadecr ayakkabi ve kayak kiralarsin.

Onerim ya iyi bilenden ya da ozel hocadan en az 1 saat ders alman. Teknikleri ogrenirsen cok daha kisa surede basari elde edersin. Onun haricinde de korkma ve olabildigince kalin giyin. Kar eldivenin iyi olsun. Sonra dagin tepesinde usuyup aglarsin. :)
  • isott  (08.11.16 02:47:18) 
1- sakatlanmadan once (kayakla alakasiz gecirdigim sakatlik) yilda 10-12 gun kayiyordum (ailede tek kayak yapan ben olunca daha fazla olmuyordu trdeyken, sakatligi da avusturyada yasarken gecirdim, hala yararlanamadim guzel pistlerden, viyana yakinlarindaki tirt pistlere kaldim)

2- malzemeler benim. Kayak baton ayakkabi kiyafet ve aksesuarlar. Bazen burada toplu tasimayla gideceksem ama tasimakla ugrasmayip kiraliyorum. Arabayla olursa goturuyorum. Olmazsa olmazim carrera marka kaskim. Hayatimi kurtarmisligi var. mavi pistte bile takarim o yuzden.
Bir de ayakkabi aman diyim cok onemli, ayagi sarmali. Ama cok sikmayin, ben bi kez farketmeden cok sikmisim bagini, ayak parmaklarim donuyormus, doktora yetistirdilerdi beni :D ama asla gevsek de olmamali.

3- trdeyken arkadaslarim ve aile sebepli kartalkaya idi. Farkli 1-2 yerde de kaydim. En sevdigim sarikamis olmustu, orman filan.. sonra palandoken! Uzun ve guzel pistler var.

4- ilk etapta iyi bir hocadan 1-2 ders almasini tavsiye ederim, sonra youtube videolari belki.
Seviyesine uygun pistler de secmeli tabi. Bakti artik kesmiyor, bir ust seviyeye gecerken 1 ders daha alabilir.
Kayak kiralarsa daha iyi (belki sevmez etmez) ama kiyafeti olsun.
C&Ada da uyguna kayak kiyafetleri oluyor. Oradan 3 /sne eonce aldigim montum tas gibi hala.
Bir de kayak kiralarken kilosunu ve acemi oldugunu soylesin ki baglamalar ona gore ayarlansin.
  • kuehles blondes  (08.11.16 04:09:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.