[]

Dışarıda Yemek

Ne sıklıkla dışarıdan yemek yiyorsunuz?

Ben 23 yaşındayım. Neredeyse liseden beri düzenli olarak dışarıdan besleniyordum. Yakın geçmişte evde yemek yapmaya başladım ve gerek fast food gerekse başka türlü dışarıdan yemeği kestim. Ayda 1-2 kaliteli bir restoranda akşam yemeği dışında oldukça minimuma indi. Dışarıda kahve-alkol vs. de almıyorum. Ne tüketiceksem evde yapıyorum, insanları davet ediyorum vs. Kendimi daha sağlıklı ve elbette tasarruflu hissediyorum.

Geçmiş harcamalarıma baktığımda ayda ortalama 750TL'yi buluyormuş dışarıdan yemek.

Sizde durumlar nasıl?

 
çok zorunlu olmadıkça dışarıda yememeye çalışıyorum. artık özellikle kırmızı etli ürünler çarpmaya başlıyor. ağız tadımı bozuyor.

eskiden hamburger patates falan siler süpürürdüm. artık yapamıyorum, çok ağır geliyor. hamburgeri bitiremiyorum bile.
  • tabudeviren  (08.11.16 00:49:46 ~ 00:49:51) 
Haftada veya iki haftada bir kez dışarıda yerim. Onun haricinde evde beslenmeye (yani ev yemekleri yemeye) dikkat ediyorum. Bunu ekonomik nedenlerden çok sağlığım için yapıyorum.


  • köstebek kurabiye  (08.11.16 00:50:11) 
10 senedir tek yaşıyorum daha bu sene ayda 1 kez o da kendimi ödüllendirmek için dışarıdan pizza söylüyorum. niye dışarıdan yiyiyorsun kardeşim? bak en basit yapılacak hani seni yormadan yapılacak yemek hatta yemek bile değil tok tutması için yapacağın şey;

gidiyorsun markete varsa tavuk kuşbaşı yoksa tavuk göğüs eti alıyorsun, onu güzel ufak şekilde parçalayarak sac tavada yağlı kavuruyorsun kekik kırmızı biber ile ekmek arasına koy bi de yanında aç portakal suyunu mis. en basit ve ucuzu bu.

bi de dışarıda her gün ne yiyiyorsunuz lan? hadi bi gün pizza yedin ikinci gün hamburger, iskender, dürüm, döner, çiğ köfte, kumpir, pide başka ne var? ha şu bi tabak makarnaya 30 lira veren adamlardansan zaten ben yorum yapmayayım :) ama dışarıdan söylemek hem cebe hem sağlığa zarar. bir dönem en ünlü(şu an firma battı) beyaz et tedarikçisinde çalıştığım bi firma yazın lokantalara restoranlara bozuk kanat satıyordu soslayıp elde patlamasın diye. yine çok ünlü bi fast food zincirinde 6 ay çalıştım bundan 10 sene önce tabi de o fast foodların mutfağında unlamasında neler dönüyor aklına hayaline gelmez. o senin yediğin hamburgerin içinde ne pislikler var anlatsam inanmazsın. yerel dürümcüleri dönercileri saymıyorum zaten hiç.

eğer yemek yapacak kadar vaktin varsa açın abi uzman tv'den adamlar bilal'e anlatır gibi anlatıyor yemek yapmayı. ben öyle öyle öğrendim ki 10 sene önce uzman tv falan da yoktu deneme yanılma yoluyla tecrübe ederek öğrendim :)

sağlığınızı tüketmeyin. nugget hele hele hiç tüketmeyin. sakın. yok göğüs eti yok bilmem ne diye yazıyorlar içine tavuk gagasından tut tavuk ayağına, tavuk bağırsağına kadar ne varsa koyup presliyorlar. yapmayın gençler. en iyi yemek kendi yaptığın yemektir :)
  • pomaks  (08.11.16 01:55:49) 
mecbur kalmadıkça yemem.


  • kemence  (08.11.16 03:44:25) 
Çok seyrek. Geç döndüysem, yemek yoksa belki.


  • arnold schwarzeneger  (08.11.16 10:18:14) 
Buraya genellikle çalışmayanlar yazmış sanırım. Biz 400 TL yemek çeki alıyoruz, dışarıda yemeye mecburuz. Bazen evden yapıp götürüyorum gerçi ama o çekleri illa ki akşamında falan da olsa harcıyorum.
bi de sosyal hayat kısmı var. arkadaşlarımla falan bir iki istisna dışında hep dışarıda buluştuğumdan, ya da ne bileyim, kimseyle buluşmasam da, iş çıkışı spora gideceğimde falan yine dışarıdan yiyorum. epey sık yani mecburen.

  • vejeteryanvampir  (08.11.16 12:37:40) 
Hazırda yemek olmazsa haftada 1 falan dışardan yerim. Yoksa genelde haftasonundan 1-2 çeşit yemek, yemeye kolay hazırlanacak yancılar hazırlayıp bırakıyorum.


  • piremses  (08.11.16 12:53:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.