[]

Bankamatik kart

Arkadaşlar, banka neye göre visa, maestro veya master kart veriyorlar ? Kart açığına göre mi?




 
ben bankalar mastercard veya visa ile falan anlaşmalı oluyorlar ona göre veriyorlar sanıyor-dum. biraz bakayım dedim mesela şurada mastercard özellikli karta başvurmak için bankalar var www.mastercard.com içlerinden en azından yapı kredi'de visa olduğunu biliyorum. tezim çöktü kısaca :D cevabı ben de çok merak ettim.


  • senolll  (07.11.16 22:58:33) 
@senolll halkbanktan hesap açtırmıştım, üç arkadaşla. Bir arkadaşla bana maestro, diğer arkadaşa visa geldi. Hayır, maestro ile internetten alışveriş yapabilsem sorun değil; ama bu kart hiçbir işe yaramıyor :(


  • noeldayın  (07.11.16 23:01:35) 
Yarin sorayim :)

Kafalarina gore sanki, anlasma durumlarina gore. Basvuruda ben visa istiyorum diyince visa veriyorlarmis mesela.

Birer hafta arayla ayni karta basvurdugum arkadasa visa geldi bana master :) maestro turkiyede coook az veriliyor.
  • fakyoras  (07.11.16 23:04:44 ~ 23:13:22) 
bildiğim kadarını aktarayım ama hatalı olabilir, visa kartlar genelde kredi kartlarıdır. geçerliliği dünya çapında daha yüksektir. faturalı hat gibi düşünebilirsiniz bunu. kullanma limitini sonsuz olarak kabul ederseniz tabi. önce harcarsınız sonra ödersiniz.

mastercard'lar ön yüklemeli kartlardır. faturasız hat gibi önce parayı hesabınıza atarsınız daha sonra onu harcarsınız. son zamanlarda bu durum biraz daha farklı bir hal aldı ama temel olarak böyle biliyorum, yanlış biliyorsam affola, doğrusunu öğrenmeyi isterim.
  • dog day afternoon  (07.11.16 23:06:44) 
@dog day afternoon ama biz arkadaşla başvururken maaş kart diye aldık. Ona neden visa gelmiş, onu anlayamadım :( maestro nedir yahu? Master olsa gam yemem.


  • noeldayın  (07.11.16 23:09:53) 
visa electrondur o. visanın ön yüklemeli kartı. maestro ve mastercard bir şirket, visa ayrı


  • dog day afternoon  (07.11.16 23:12:39) 
@dog day

ben de çok bilmiyorum ancak wikipedia'nın mastercard sayfasında (dil ingilizce)
purchasers who use the "Mastercard" brand debit and credit cards to make purchases

yazıyor yani mastercard da kredi kartı olabiliyor. bende zaten vakıfbank mastercard var bi tane kredi kartı.

@noeldayn intern alışverişinde neden kullanılamıyor olsun ki :/ benim bir hesap kartım var maestro olan, gayet kullanıyorum online alışverişlerde.
  • senolll  (07.11.16 23:19:59) 
@senolll kitapyurdu olsun, n11 olsun, nadir kitapevi olsun hiç biri kabul etmiyor. Ya visa, master ya da hiç. Bana bu siteler genelde lazım.


  • noeldayın  (07.11.16 23:23:48) 
şöyle o zaman:

visa (kredi kartı) & visa electron (banka kartı) vs. master (kredi) & maestro (banka)

ama neye göre visa neye göre master emin değilim
  • dog day afternoon  (07.11.16 23:27:13) 
şimdiye kadar iki üç farklı bankadan kart aldım hepsinde de sordular visa/mastercard tercihiniz var mı diye. sorulmamasına şaşırdım. sormazlarsa da siz belirtin.


  • kahin ahtapot paul  (07.11.16 23:35:56) 
internette bazı işletmelerin desteklediği bazılarının desteklemediğine dair bilgiler var maestro kartla online alışveriş için. ancak
www.mastercard.com

şu sayfadan görüldüğü üzere yapabiliyor olmak lazım. bir de genelde online alışverişe kartın kapalı olması durumu oluyormuş. bence sorun bu olabilir. bankayı arayıp açtırabilirsiniz eğer sorun buysa.
  • senolll  (07.11.16 23:47:06) 
Bankam sorarak veriyor, sorulmamasina sasirdim +1


  • kassiopeia  (08.11.16 00:16:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.