[]

kişisel fotoğraflara bakan yakın arkadaş

arkadaşın bilgisayarında işimiz vardı. yanlışlıkla iş için değil de kişisel flash belleği, götürmüşüm yanımda. herneyse bana lazım olan dosyaları aldım ama belleği onda unutmuşum.

onda unuttuğumu söyledi telefonda. alırım bir ara senden fakat içinde çok mahrem fotoğraflarım var ailemle, eşimle. sağda solda durmasın, güvenli bir yere kaldır dedim.

ilk fırsatta da aldım belleği. yalnız şimdi baktığımda, belleğin onda kaldığı tarihte fotoğraflara bakmış.

şu windowsta sağ klik, özellikler deyince erişim tarihi çıkıyor ya. bu kesin bilgi değil mi? eğer bunda bir sıkıntı yoksa kesin olarak bakmış.

ne yapmalı şimdi buna? en yakın arkadaşım, en güvendiğim insandı. yüzüne çarpayım mı bu meseleyi? direkt döveyim mi? sessizce uzaklaştırayım mı kendimden?

benim direkt dövmem gerekiyor. hayata bakış tarzım vs. bunu gerektiriyor. ama bu işi dayağın da ötesine götürmekten çekiniyorum.
her gün yüzyüze bakmak zorunda kalacağım bbirisi bu. hayatımdan çıkarsam da görmek zorunda kalacağım.


edit:

atıyorum eski arabalarım dediğim klasöre bakmamış. ne bileyim alakasız şeylere bakmamış da, eşimin bulunduğu fotoğrafların olduğu klasörleri açmış sadece.

şu an kan beynime sıçramış durumda.

ben bu adamı vururum. 3 hafta sonra çocuğum doğacak. beni şu an tek tutan şey bu vurmamak için. ama gördüğüm anda kendimi tutabileceğim konusunda güvenmiyorum. vururum ben bunu.

 
Ben olsam cok olgun bir sekilde fotograflara bakmamasi konusunda uyardigimi, guvenmekle hata ettigimi soyler ve gorusmeyi keserdim. Her gun gormek zorunda olmaniz yakin olmanizi gerektirmez sonucta. Dovmeye falan da gerek yok bana kalirsa.


  • yalnizliktan devren kiralik  (07.11.16 20:39:09) 
Bu arada flash bellegi bilgisayara taktiginizda da ozellikler kismindaki o tarih degismis olabilir. Sonucta aktiflestigi tarihi gosteriyordur diye dusunuyorum. Yani bakmamis olma ihtimali de var. Bu konuda daha net bilgi verebilecek arkadaslar daha cok yardimci olurlar umarim


  • yalnizliktan devren kiralik  (07.11.16 20:41:34) 
Dövecek bir durum yok demek ki güvendiğin kadar iyi bir arkadaş değilmiş tercihlerin yanlış. Durumu anlat daha fazla muhattap olmak istemiyorum de bitir muhabbeti. İnsan olun biraz, insani ilişkiler kurun.


  • gozu acik sevisen yahudi  (07.11.16 20:42:21) 
@yalnızlıktan;

benim o gün belleğe attığım dosyanın tarihi 8 eylül. yani o tarihten itibaren flash bellek onda. 22 eylülde de erişilmiş fotolara.

ben 25 eylülde geri almıştım. şimdi başka bir şeye bakarken keşfettim.
  • evrenos gazi  (07.11.16 20:44:04) 
Bu durumda en en en masum ihtimal, flash bellekleri karistirip yanlislikla senin unuttugunu takmasi, aa bu degildi deyip cikarmasi falan... ama sanmiyorum. bakmis gibi gorunuyor evet ama lutfen siddete basvurmayin. Onun davranisindan cok da farkli olmazdi bu bence.


  • yalnizliktan devren kiralik  (07.11.16 20:46:19) 
kesin olarak bir sey diyemezsin bu konuda. yine de arkadasin icin konu netlik kazanana kadar bir hüsnü zan etmen gerekiyor.
bazen windowsta kesin bilgi vermez. cok kere denk geldim. mesela, boyutunu tam olarak bildigim klasor ya da dosyanin özelliklerine baktigimda hatali bilgiler cikiyor. yine olusturulma degistirilme tarihlerinde buyuk farklar oluyor (1990lara kadar uzaniyor bu tarihler)

  • 1adam  (07.11.16 20:54:23) 
Antivirüs taraması yaptıysa bilgisayar doğal olarak o dosyalara erişilmiş gibi gösterebiliyor. O yüzden kalbini bozma hemen derim.


  • roket adam  (07.11.16 20:59:33) 
File Created: This is the date the file was “created” on the volume. This does not change when working normally with a file, e.g. opening, closing, saving, or modifying the file.

File Accessed: This is the date the file was last accessed. An access can be a move, an open, or any other simple access. It can also be tripped by Anti-virus scanners, or Windows system processes. Therefore caution has to be used when stating a “file was last accessed by user XXX” if there is only the “File Access” date in NTFS to work from.

File Modified: This date as shown by Windows there has been a change to the file itself. E.g a notepad document is has more date added to it, would trip the date it was modified.
  • goodz  (07.11.16 21:05:07) 
Kimsenin hayati beni ilgilendirmez, normalde bir arkadasim usb unutsa acmam merak da etmem ama biri bana sakin bakma onemli ozel dese seytan durter bakarim. Agir tahrik var birsey demesen bakmazdi, merak ettirmissin. Ayrica acemi +1 onemli ve ozel fotolarin usb de ne isi var.


  • kuzey li  (07.11.16 22:12:55) 
kışkırtmak gibi olmasın da umalım ki sadece bakmış kopyalamamış olsun.

fotolar ne kadar özel bilmem ama sana da ders olsun.

bende de özel fotolar var. winrar olarak kayıtlı. winrar adları mesela "ex odevler". klasör tercihlerinde gizli olduğu için gözükmüyor. gözükürse çıkarmak istediğinde parola korumalı. winrar dosyaları gösterme özelliğiyle şifrelenmiş durumda. winrardan çıkan klasör ve klasörün içeriği de ayrıca gizli olarak filtrelenmiş durumda.

özetle "özel" dosya böyle olmalı. ben bu winrarları bir usbyi kopyalar winrar üreticisine bile teslim ederim. açabilirse bakması helaldir.
  • elestirman  (07.11.16 22:27:13) 
yüzüne vur, ilişkiyi kes. yüzüne vur derken mevzuyu yüzüne vur, herifin yüzüne fiziksel olarak değil.


  • pazar gunu seni kilisede goremedim john  (08.11.16 04:25:42) 
evet bakmış çok büyük ihtimal. diğer fotolarda tarih değişikliği yok onlarda varsa başka açıklaması yok. dedikleri gibi çok özelse düzgünce saklayacaktın fotoğrafları. bilgisayarına kopyalamış bile olabilir. yaptıysa burda sende de suç var, özel fotoğraflarını korumasız bırakmışsın. yüzüne çarp, yakın arkadaş olma.


  • sanguine mcqaer  (08.11.16 04:46:12) 
Yahu adamın burada ne suçu var? En yakın arkadaşımdı diyor, hala ama merak ettirmişsin, ama adamı dürtmüşsün diyor millet. Bakma demek niye yeterli olmuyor bir insanın bakmaması için, benim kafam buna basmıyor.

Git sor açık açık.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (08.11.16 09:29:14) 
Yahu yakın arkadaşın değil mi? Özel fotoğraf dediğin ne kadar özel fotoğraf olabilir ki neticede? Ailem ve eş diyorsun. 18+ olabileceğini tahmin dahi etmiyorum. Sen muhtemelen "mahrem fotoğraflarım var ailemle, eşimle" demeseydin merak edip bakmayacaktı bile. Aslında zarfı sen atmışsın bir nevi. 18+ değilse ve dediğin gibi yakın arkadaşsa "olm ben sana bakma dememiş miydim?" dersin, olur biter.


  • dessy  (08.11.16 09:45:25) 
Suradaki bazi cevaplara bakiyorim da "o da mini etek giymeseydi, o saatte sokakta ne isi var" diyen zihniyet buraya dolusmus diyorum.

Bu ulkede hirsizin hic sucu yok lan. Ne guzel memleket.
  • evrenos gazi  (12.11.16 10:53:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.