[]

Dardanel ürünlerinde koruyucu madde var mı?

1- Hamsi ve Ton balığında örneğin, içindekiler kısmında koruyucu madde içerir yazmıyor. Yoksa, Nasıl günlerce bozulmadan kalıyor bu konserve ürünler?
2- Koruyucu maddeler insan sağlığı için zararlı mı?



 
1. konservenin olayı o zaten.
en.wikipedia.org

2. değil. en azından çoğu değil. bazıları belirsiz, bazıları zararlı, bazıları zararsız.
türkiyede bir korku yaratılıyor bu ürünlerde, kimisi haklı olsada, çoğu yanlış. bunun yerine lokal ürün alın onlar hep sağlıklı deniyor, alternatif ürünün kontrol mekanizması yok.

coca cola zero zararlı deniyor, erine normal kola için deniyor. saçmalık.

türkiyede insanlar bilime değil tvlere çıkan insanlara güveniyor. bilimsel kanıt ortaya konunca, onlar hep parayla yapılan çalışmalar deniyor, he amk amerika avrupa hep parayla yapıyor çalışmaları, bunu diyen hoca kılıkların %99 u ingilizce bilmiyor. kimisi orada tutunamayıp geri dönmüş etc.
  • kurnaz  (07.11.16 18:07:07 ~ 18:10:52) 
Zamanında gıda müh arkadaşımdan aldığım bilgilere göre; koruyucu madde içermiyor ama başka maddeler içerebiliyor, gıda boyası, aroma arttırıcı, antioksidan vs. Konserve kutusunun içindeki besin hava almıyor ve strelizasyonu yapılıyor, o yüzden bozulmuyor.
Koruyucu maddeler zararlı bana göre. Mümkün olduğunca paketlenmemiş, taze ürünler tüketmek gerekiyor.

  • peggy  (07.11.16 18:50:45) 
o şimdi biraz da koruyucu madde tanımına bağlı.

üzerinde kocaman HİÇBİR KORUYUCU, RENKLENDİRİCİ, TATLANDIRICI VE KATKI MADDESİ İÇERMEZ yazan meyveli yoğurdun içinde neler var diye bir baktım, ben hariç herkes var içinde. o içindekiler "katkı maddesi, tatlandırıcı ve renklendirici" kategorisinde olmadığı için yoğurdun içinde de katkı maddesi olmamış oluyor.
  • hayirsiz  (07.11.16 20:38:05 ~ 20:39:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.