[]

işten ayrılacağım

4 yıllık hizmetim var sigortam asgariden yatıyor tazminatımı alabilir miyim kendi isteğimle ayrılsam
iş yerinde mobbinge maruz kalıyorum gerekçemde bu



 
kendi isteğinle ayrılırsan tabi ki alamazsın. mobbing i kanıtlaman lazım. iş, davalık olursa 2 sene sürer


  • füt  (07.11.16 17:19:12 ~ 17:19:40) 
Haklı sebeple istifa etmeniz ve bu sebebi de ispatlamanız gerekir. Konuşun belki de halledilebilir.


  • ground  (07.11.16 17:19:58) 
sgk ya maaşımın altında tutarda sigortamın yattığını şikayet etsem peki çünkü burda öyle bi duyuru görmüştüm ben.


  • niceguy  (07.11.16 17:23:08) 
alabilirsiniz. mobbing ispatı zor bir şey gerek de yok. sigortanızın asgariden yattığı gerekçesiyle şikayette bulunacağınızı söyleyebilirsiniz muhtemelen anlaşma yolunu seçerler. eğer seçmezlerse iş akdinizi ihtarname çekerek haklı nedenle feshedip tazminatınızı alabilirsiniz.

her türlü delille ispat edebilirsiniz asgariden yattığını, banka kayıtları olabilir, elden ödemeye dair makbuzlar olabilir hiç bir şey yoksa tanık olabilir.
  • dahili meddah  (07.11.16 17:32:42) 
Asgari maaş gösterip misal 3000 TL alıyorsan veya bu gibi bir durumun varsa haklı fesih nedenidir, fakat mahkemeye verip ıspat etmen istenir. Bu noktada bir şahit bile işini görür (aynı şirkett bir dönemde çalışan biri olabilir seninle) Avukata gidersen zaten o herşeyi ayarlayacaktır.
SGK ya şikayette bulunursan süreç uzun sürer ama sonunda sağlam öperler firmayı.
Bununla birlikte tahminimce izin vb haklarınıda tam vermiyorlardır, mesaiyaptırıp ödemiyor olabilirler. Bunların hepsini dava konusu yapabilirsin.
Sahada görevliysen masabaşı işin yoksa alacağın para dahada artar.
Her türlü kazanırsın.
  • poseidon1  (07.11.16 17:38:41) 
yasadigim sureci anlatayim.

sgk'ya ihbar ettim. iki mufettis geldi. teker teker ne kadar maas aldigimizi sordu ve tutanak tutup imzalatti. bu esnada bir kac arkadasi ajite ederek gercek maaslarini soylemesini sagladim.

sonra sgk'ya gittim ve tutanaklarin birer kopyasini aldim. bunu normalde yapmiyorlarmis ama bana denk geldi.

isi biraktigimi soylemedim. avukatima gittim ve hemen daha surecine girdim. bu noktada tutanaklari alamazsaniz mahkeme kanaliyla istenmesini saglayabilirsiniz. bunun disinda is yerinden 1 2 tanik ayarlayabilirsiniz. ben iki tanik ayarlamistim hakim sadece birini dinledi. bu arada tanigin isyerinden olmasi zorunlulugu yok, esiniz, yakin bir arkadasiniz da taniklik edebilir.

bilirkisi sureci var bir de. gercek maasiniz uzerinden calistiginiz sure boyunca kullanmadiginiz izinler, fazla mesailer (gunde iki kez 15dklik mola verildigini bu vesileyle ogrenmistim) molalar ve ogle aralari, resmi tatilde calisip calisilmadigi vb. seyleri de hesaplayip tazminat bedelini cikartiyorlar.

benim davam 11 ay sonra karara baglanmisti. artik eskisi kadar uzun surmuyor.

hakkinizi birakmayin!
  • enaz3kedi  (07.11.16 21:38:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.