yakın bi zamanda ameliyat olacağım ben de, 'midemi kestirip çirkinleşmeyi' planlıyorum :) çevremde birebir konuştuğum/görüştüğüm 10 tane arkadaşım oldu bu ameliyatı, sürece oldukça hakimim, gerçi henüz yaşamadım ama :) sorun varsa cevaplayabilirim.
yukarıda anlatıldığı gibi, ameliyat ile midenin 3/4'ü alınıyor, dikişlerden dolayı mide 2 ay falan ödemli oluyor yavaş yavaş iniyor tabi bu. bu süreçte, doktordan doktora değişse de ilk 15gün/1 ay tamamiyle berrak besleniyorsun, tanesiz çorba et suyu vs, sonrasında yine 15gün/1ay püre şeklinde besleniyorsun, her şeyi çatalla ezip püre haline getiriyorsun öyle tüketiyorsun.
hem midenin hacmi küçüldüğü için, hem de ödemlerden dolayı ilk 2 ay en çok kilo verilen zamanlar çünkü gerçekten hiçbir şey yiyemiyorlar, yarım çay bardağı suyu yarım saatte yudum yudum tüketiyorlar mesela, bu yavaşlık ve miktarda tüketim de kilo verilmesine sebep oluyor. ilk 2 ayda ortalama 20-25 kilo veriyorlar genelde ki zaten ameliyattan sonraki bir ayda ağırlığının en az %10u gitmiş oluyor.
dönem dönem metabolizma kendini korumaya alıp kilo verimini durduruyor, ama sonuç olarak ameliyattan sonraki 6 ay maksimum 1 yıl sonunda ideal kiloya ulaşılıyor.
ama burada kilit nokta, ameliyat oldum şimdi az yiyorum oo göm kokoreçleri modunda yaşamamak, sıkı bir diyet ve spor programı var, bunlara uyarsan kilo vermeyi ve kiloyu korumayı da öğreniyorsun.
aslında obezite ameliyatları mucize değil, sadece doğru beslenmeyi öğrenmek için bi adım. format atar gibi düşün, mideyi sıfırlayıp bir bebeğin beslenmeyi öğrenmesi gibi baştan öğreniyorsun, bata sadece sıvı, sonra püre, son az miktarda katı yiyecekler, zaman geçtikçe normal beslenme düzenine (birkaç kısıtlama harici) dönüp, dilediğini tüketebilir hale geliyorsun.
0