[]

1803 tarihli Osmanlı dünya haritası hakkında

c2.staticflickr.com

linkteki haritada gözünüze takılan farklı noktalar nelerdir? ya da yorumunuzu alabilir miyim?


 
avustralya'nın sağ alt ucu fazla sivrilip aşağıya kaymış. onun dışında pek bir şey göremedim ama uzmanı değilim tabii.


  • only alcoholica  (07.11.16 03:53:18) 
Avustralyanin sekli +1

Ayrica suveys kanali daha acilmamis olmali yanilmiyorsam (acilis tarihini bilmiyorum, haritada da goremedim ben.)

Bir de hindistani dumduz ucgen cizmisler, az daha sekilli bi ucgen hindistan.
Bu saatte bunlar gozume carpti sadece.

Bir de iskandinavyayi k (isvec ve norvec) kopege - kopek suratina benzettim ama saatle alakali olabilir pek tabi.
  • kuehles blondes  (07.11.16 04:38:09) 
@silver apple

Güneybatı şili ile Güneydoğu yeni zelanda arasında kayıp Mu kıtasına ait Büyük Anunnaki imparatorluğunun açtığı koca bir delik var.

edit: Adolf hitlerin uğruna dünyayı savaş alanına çevirdiği O harita....


edit: Bu arada wikiden baktım şimdi Antartika 1840 yılında keşfedilmiş. Harita 1803 yılına ait olmasına rağmen Antartika kıyıları da eklenmiş !! Piri reisin haritasına benziyor.
  • voyage  (07.11.16 04:45:03 ~ 05:24:09) 
finlandiya'nın batısında iki tane koy var gibi ama normalde yok.


  • senolll  (07.11.16 05:34:19) 
@voyage

ota boka piri reis eklemeye gerek yok. antartika çok eskilerden beri bilinen bir yer. ilk bulan piri reis filan değil. o da başka haritalardan ve bilgilerden yararlandı.

en.wikipedia.org
  • kurnaz  (07.11.16 05:52:26) 
@kurnaz

Piri reis korsanlık zamanlarında başka haritalardan yararlandığını hepimiz biliyoruz dostum. Ancak Bunca haritanın bir araya gelmesi ile ortaya çıkan efsanevi piri reis haritası çizimini inkar edecek değiliz.
  • voyage  (07.11.16 06:03:42 ~ 09:31:07) 
ispanya ve basra korfezi gibi osmanli'nin 19.yy da adi gibi biliyor olmasi gereken yerler bile egri bugru cizilmis. sarayda / orduda kullanilan bir harita degil heralde. hobi amacli ya da baska bir bozuk avrupa haritasindan ornekle cizilmis olabilir. baska bir ihtimal 1803'ten daha eski olmasi. karadeniz falan da bozuk. ozensiz kisaca. su harita 1608 tarihli: www.nationsonline.org avrupa'yi iki haritada karsilastirirsan fark daha da net.


  • joelskellington  (07.11.16 13:56:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.