[]

Acilen çözmem gereken word problemi

İyi akşamlar,
Bilgisayarımda dünden beri bir sorun var, hazırlayıp kaydettiğim word dosyalarını gmail ile göndermek istediğimde şu uyarıyı alıyorum:
"Bu dosya, 0 bayt büyüklüğünde olduğu için eklenmeyecek."
Google'da konu hakkında hiçbir şey bulamadım.
Dünden önceki gün bilgisayarıma bir güncelleme geldi bu mu sebep oluyor anlamadım ama belki günde 20 tane word dosyası göndermem gerekiyor ve acilen bir çözüm bulmalıyım, hiçbir şey gönderemiyorum.
Bilgisayar macbook air. Güncellemede "dosyalar icloud'a yedeklensin mi?" gibi bir soruya evet dedim sanırım. Bu olabilir mi diye düşünüyorum.
Lütfen anlayanlar yardım etsinler.

 
Dosyanin uzerine sag tikla, ozellikle de, boyutu kac gozukuyor? Dosyayi wordde acabiliyor musun?


  • robokot  (07.11.16 01:41:53) 
External HDD ye atip tekrar baska isimle yuklemeyi denediniz mi?


  • ihanet kac kisilik  (07.11.16 01:43:51) 
bilgisayarımda da sıfır olarak gözüküyor ama açıyorum içinde yazılar var, farklı kaydet ile kaydetmeyi de denedim hiçbir şey değişmedi, dün iyice çıldırmıştı mesela A adlı dosyaya tıklıyordum word dosyası, B adlı dosyayı açıyordu.


  • yalnizliktan devren kiralik  (07.11.16 01:45:12) 
Cok ilginc, harddiskinde / dosya sisteminde buyuk bir ariza var dedigin gibiyse o yuzden elzem dosyalarinin yedeklerini al kisa vade icin.

Acil durum icin, dosyayi wordde actin, farkli kaydet dedin, bambaska bir yere farkli bir isimle kaydettin. O yeni dosyaya sag tikladin, ozellikler dedin, boyut yine 0 mi gozukuyor? Eger oyle ise baska bir diske (USB bellek) kaydetme imkanin olur mu, o zaman da durum ayni mi? Hepsine cevabin evetse bilgisayari yeniden baslatmayi denedin mi?

Bu dosyalardan birini zipleyip / rarlayip denersen ne oluyor? Bilgisayarindaki baska dosyalarin boyutlarina bakarsan ne diyor?
  • robokot  (07.11.16 01:50:13 ~ 01:51:21) 
Yüksek ihtimal dediğiniz gibi icloud sorun oluyor.
Icloud bilgisayarınızda bir simgesini tutuyor belliki sadece, bu sebeple 0 bayt görünüyor, normalde icloud benzerlerinde, bu dosyayı çevrimdışı erişilebilir tut diye bir ayar oluyor, böyle bir ayarı bulmaya çalışmanızı tavsiye ederim.

Alternatif olarak dosyayı açıp sol üst menüden paylaş tuşunu kullanabilirsiniz geçici olarak çözüm olabilir.
  • atom karincanin torunu  (07.11.16 01:51:22) 
icloud kullanmiyorum ama sorunun icloud oldugunu sanmiyorum, bilgisayarda bir kisayolun bile en az 1kb bir boyutu var dosya sisteminde. o yuzden bir dosyanin boyutunun 0 olarak gozukmesi pek normal bir durum degil.


  • robokot  (07.11.16 01:54:16 ~ 01:55:47) 
şunu fark ettim sadece birkaç word dosyasında bu durum var. icloud u iptal etsem bir sorun olur mu? harddiskte sıkıntı olduğunu anlamam için başka ne gibi belirtiler gerekli? bu sorun dışında bilgisayarımda hiçbir sorun yaşamadım güncelleme sonrası şarj süresinin küçük miktar azalması dışında. farklı kaydedip başka dosyaya kaydettiğimde de sıfır görünüyor o belgeler. bir word dosyasını "sıkıştır" dedim 773 byte görünüyor. hepinize çok çok teşekkür ederim bu arada.


  • yalnizliktan devren kiralik  (07.11.16 02:25:15) 
allah kahretsin bu bilgisayarı. saçma sapan şeyler açılıyor diye birçok word dosyasını silmiştim. çöp kutusunu boşalttım ve yazdığım onca şey boşa gitti. nefret ettim gerçekten.


  • yalnizliktan devren kiralik  (07.11.16 03:40:11) 
Gece uzun sure cevap gormeyince yattim ben kusura bakma. Harddiskinde donanimsal bir sorun olmayabilir, dosya sistemi hasar gormus olabilir. checkdisk ve benzeri islemlerle hali yoluna koyulabilir ama acil diye oyle seylere giristirmedim. Sacmasapan seyler aciliyor diye elinde yedegi olmayan seyleri cope mi attin? Cok onemliyse bilgisayari cok kullanmazsan kurtarilabilir...


  • robokot  (07.11.16 14:16:45 ~ 14:17:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.