[]

birikim neyle yapılır? (dolar, altın vs.)

önümde ciddi bir hedef var ve bunun için para biriktirmeye başladım ama finans konusunda pek ilgili ve bilgili biri sayılmam. haliyle yatırımı dolar, altın vs. ne ile yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. bunların değerlerindeki artış ve düşüşleri düzenli takip etme zorunluluğu da doğuyor sanırım bu işle birlikte. bilenler yardımcı olursa sevinirim.




 
bence altın ve gümüş. özellikle gram altın para getirmez, ama değer kaybı yaratmaz.


  • kurnaz  (07.11.16 00:29:51) 
gram altin alis satis araligi dar oldugu icin acil durumlarda bozarsaniz moraliniz bozulmaz.
uzun vadeli dusunuyorsaniz bence altin. hangisi oldugu farketmez.

  • enaz3kedi  (07.11.16 00:43:58) 
Uzun vadede her yatırımın getirisi olacaktır. Önemli olan o birikim tutarını her şartta yerine koymanız. Kendimden örnek veriyim bir sene içinde her ay ne olursa olursun 500 tl atacağım dedim(bazı aylar 1000) ve 10000 tl hedefini yakaladım.burda banka kartı eksi limiti de doldurdum kişisel zevklerden ödün verdim ama o parayı topladım. Şimdi dolar vs yanında her ay 1 gr altın hedefim var mesela.
Dolar da altın da Euro da size gereken yardımı yapacak.uzun vadede ben o parayı unuttum diyorsanız gerekmez zamanı gelince gider karşılığında ne kadar tutuyorsa alırsınız. Ama alıp baktınız dolar yükseliyor satıyım, düştü hemen almam lazım demeniz için mesai harcamanız gerekir.

  • tatlimbas  (07.11.16 01:41:05) 
Son haftalarda gram altında 15 tl'ya varan makas farkı var, dikkat.
En mantıklısı sepet yani hepsinden biraz yapmak.

  • manuel mandalina  (07.11.16 09:09:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.