[]

Fitness Sorusu - Kadın

yaşım 39, kadın.
kilom 78, boy 168
Yağ oranım %38
bmı 27.20

Spora başladım. gittiğim salonda gün boyu aletli çalışabilir akşam seanslarında ise pilates, zumba, crunch gibi şeylerden faydalanabilirim. hepsi profesyonel düzeyde. iyi bir salon yani öyle dandik değil.

Ne İstiyorum:
Sağlıklı fit bir vücut, yağ oranı çok az, mümkünse biraz kaslı olmak istiyorum ama feminenliğe zarar vermeden. (yaza doğru hamilelik düşünüyorum, öncesinde fit olmak ve özellikle kaslı bacaklar ve karın hamilelik ve doğumu kolaylaştıracaktır) Bi de hafif kaslı kadınları beğeniyorum zaten.

Neler Yapabilirim:
Sigarayı yeni bıraktım, sağlıklı beslenmeye başladım,kendimi bu işe adayabilirim, işlerim yoğun değil şu sıra.

Ne soruyorum:
en alt seviye aletliden başlattılar beni. koşu bandı, eliptik, düz bisiklet derken 45 dk. sonra bi 45 dakikada aletleri çalışıyorum 2 şer setten ama en hafif 7 kg.de. 1 buçuk saatte sabahları bunu yapsam akşamları pilates için tekrar salona gitsem çok mu abartı çok mu fazla olur?

Sizce kaç aylık bir süreç bekliyor beni en az 6 ay mı?

tek başımayım destek olacak kimse yok, salondakilerin de çok sallayacağını düşünmüyorum benim dönüşüm maceramı. ama çok gaza geldim bir şekilde bunu yapmayı çok istiyorum. yıllarca hor kullandığım bedenimden bir özür, ona bir teşekkür gibi.

salondaki kadınlar daha çok pilatese gelen ya da koşu bandına çıkan kadınlar ama ben o erkeklerde ki dönüşümü istiyorum biraz. Ama yanlış yönlendirmeyle kendimi saçma bir vücudun içinde bulurum diye de korkuyorum.

sigaradan sonra konsantrasyonum biraz dağınık yazarken, kusura bakmayın ama siz anladınız, teşekkür ederim.

her türlü tavsiyeye açığım.

 
Şu an için anahtar kelime devamlılık. Çok yorulup sıkılmadıktan sonra git çalış. Beslenmeye de özen göster


  • hasmetizm 2046  (06.11.16 20:13:50) 
önce cardio + aç kalarak kilonu düşür.
sonra başlarsın protein ağırlıklı sağlıklı beslenme ve fitnessa.
çünkü kiloluyken direkt fitnessa abanınca hem kas şişiyor hem de yağ, iyice hacim artıyor.
  • about a girl  (06.11.16 20:40:34) 
@about a girl, 15 kilo fazlam var. Cardio + aç kalarak sanırım bunu 5 ayda filan verebilirim. O süreçte hiç fitness yapmayayım mı? Usul usul az az mı yapayım?


  • medre  (06.11.16 20:51:51) 
benim 10 kg fazlam vardı. o haldeyken fitness yapınca daha da şişmiştim çünkü karın kaslarımın hacmi de artmıştı. onun yerine 5 kg verip öyle fitness yaptım, sonuç daha güzel oldu.

ne kastettiğini anladım, jennifer aniston'unki gibi bir şey istiyorsun. ama zaten biz kadın olduğumuz için korkacağımız bir şey yok, testosteronumuz çok az olduğu için erkekler kadar kolay kas yapamıyoruz.
  • about a girl  (06.11.16 21:10:22) 
Aç kalıp kardiyoya abandığında en fazla regl olman durur.


  • angelus  (06.11.16 21:33:09) 
Düşük karbonhidratlı, işlenmiş gıdadan olabildiğince arınmış beslenme ve her gün spor. Pilatese gerek yok.


  • arnold schwarzeneger  (07.11.16 11:19:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.