[]

Doğru, Uyumlu Giyinmek

Ben yapamıyorum arkadaş bunu. Yıllarca en bana gitmeyecek şeyleri, yine gitmeyecek kombinlerle karıştırdım, ortalıkta öyle dolaştım.

Geçenlerde bir kazak giydim. İnsanlara soruyorum nasıldır sizce bu sefer olmuş mu diye. Cevapların çoğu "bu kazakla ssk emeklilik kuyruğuna girsen sırıtmaz" şeklinde oldu. Belli ki ben bu işten anlamıyorum :) yahu o zaman nasıl yapacağız? Siz nasıl yapıyorsunuz?

Bahsettiğim çok lüks markalardan giyinmek, onlarca kıyafet satın almak değil kesinlikle.

 
Moda bloggerlarini takip edebilirsiniz.


  • yuzır  (06.11.16 18:40:27) 
Öneriniz var mıdır? Şöyle reklama kaçmayan ve sahiden "en yeni trendler zart zurt" ayağına beni palyaçoya çevirmeyecek cinsten :)


  • sevgikusunkanadinda  (06.11.16 18:42:45) 
İnsanın aklına bir anda "Tam olarak bunları giymeliyim" gibi bir düşünce gelmez, aşamalı olarak oluşur. Bol bol örnek inceledikçe kafada bir şeyler şekillenmeye başlar. lookbook gibi siteleri, blogları incelemelisin. Sadece hoşuna giden kombinleri belirlemen de doğru değil yalnız, sende nasıl durur onu da düşünmelisin. Biriktirdiğin fikirlerle de hem sende iyi duracak hem de ilginç kombinler yaratmaya başlayabilirsin.


  • hümanist tabutçu  (06.11.16 18:44:43) 
Uyumlu giyinmenin markayla ilgisi yok zaten.
Biraz moda dergilerini kurcala, kombinleri gör, gözüne hoş gelenler olur mutlaka, onlara benzer şekilde hareket edebilirsin.
Benim kardeşim de anlamıyor o işlerden mağaza vitrininde mankenler oluyor ya giydirilmiş beğendiyse gidiyor komple üstünde ne varsa alıp öyle kullanıyor.
Ben iyiymişim bu konuda bir sürü insan özellikle erkek arkadaşlarım beni alır yanlarına alışveriş yaparken ama kendime bir şey alırken çok alakasız şeyler alabiliyorum, ben de halama sorarım nasıl olmuş diye beğenmezse farklı şekillerde kullanırım.
Zevkine güvendiğin biriyle çık alışverişe ya da çıkma imkanın yoksa resmini çek at, benim telefonun galerisi kabin fotoğraflarıyla dolu neredeyse :)
Zamanla oturtursun zaten.
Bir de kişiye göre değişiyor o uyum olayı çok takma sen beğendiysen sıkıntı yok.
  • mutekebbir  (06.11.16 18:44:48) 
çevrende güzel giyinen biri yok mu? onunla alışverişe çık.


  • cekilmis gayfe  (06.11.16 18:52:54) 
Instagramda filan butikler kombin sayfaları vs var. Fikir verebilir diye düşünüyorum neyle neyi kombin yapmışlar hangi vücut ne giysin gibi. Kadın mı erkek mi olduğunuzu bilmediğimi farkettim ama erkekler için de benzer şeyler vardır belki. Bir de youtube kanalları var.


  • dahayeniymis  (06.11.16 18:55:16) 
Bukombin.com'a biraz bak esinlenirsin. Begendigin kombinleri alirsin nereden bulunabilecegi de yaziyor.


  • lunedi  (06.11.16 19:09:22) 
bence de boşver yahu, kafanı başka şeylere yor. basic giyin, o zaman hemen hemen her şey birbirine uyuyor zaten.


  • gmzo  (06.11.16 19:11:11) 
Giydigin kazagi gosterir misin


  • ykyt  (06.11.16 19:52:02) 
Para sorun degilse zara basic kazaklardan giyinerek baslayabilirsin


  • pozitif pekistirici  (06.11.16 21:32:24) 
Toplu olarak, elimden geldiğince herkese yazdım:

@hümanist tabutçu, evet, şu zamana kadar üzerine fazla düşündüğüm bir şey değilmiş. Sanırım o farkındalık olmadığı için pek anlayamıyorum. Ama bir yandan da şak diye her şeyi birbirine uyduran insanlar var, üstelik öyle abartılı şeyler de değil. Bende hep eğreti oluyor.

Fikir alıyorum sık sık arkadaşlarımdan, sağolsunlar yardımcı oluyorlar. Özellikle de kendi beceriksizliğimi fark ettiğimden beri daha sık danışıyorum :) ama insan yine de kendine yetebilmek istiyor bir yerde.

@dahayeniymis, 25 E.

@ykyt, kazaklar burada: scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net

scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net

@üğpoıuy, teşekkür ediyorum efendim :) ama illa ki değişiklik diyorum şu sıralar. Senelerdir aynı şeyleri giyiyorum, bir de farklı olsun bakalım nasıl hissettirecek. Üstteki kazaklar dışında fotoğraf yok şimdilik ama aklıma geldikçe, model gördükçe atacağım.

@pozitif pekistirici, maalesef bütçe kısıtlı. Ha şöyle kaliteli böyle güzel, yıllarca giyiliyormuş deyip alabileceğim birkaç şey var muhakkak, ama tüm alışverişimi öyle yapamam.

@j r r tolkien hayrani, ben de benzer düşünüyordum. Hala o tarz kazaklar, pantolonlar işlevselse vazgeçilmezim olabiliyorlar :) ancak ara sıra da değişiklik yapmak iyidir deyip, bari yeni alışverişlerimi bu şekilde yapayım dedim.
  • sevgikusunkanadinda  (07.11.16 02:39:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.