[]

duolingo'da rusça çalışan var mı

seviye 12 oldum ama artık çok zorlaştı kelime anlamlarına bakmadan ilerleyemiyorum. onu da yapmak istemiyorum. destek kaynak mı lazım?
bir de tüm ağacı bitirince tahmini hangi dil seviyesinde olurum? A2?



 
rusca cok fazla istisnasi olan, yapi ve ek itibariyle hem turkceden hem de ingilizceden oldukca farkli bir dil. duolingo pratik icin ise yarayabilir ama ruscayi duolingo'yla ogrenemezsin. bunu yillarca kendi kendine ogrenmeye calismis, sonra kursa gitmis biri olarak soyluyorum. sahiplik belirtirken menya, yas soylerken mne... 22 yasindaysan goda, 27 yasindaysan let. bunu duolingo anlatmaz. ya da fabrikada calisiyorum derken neden ya rabotayu na fabrike dedin, anlatmaz. neden fabrika degil fabrike? neden v degil na? duolingo'da bildigini pekistirirsin.

velhasil eeeen iyi ihtimalle A1 bitirmis olursun ki sanmiyorum, gramer ve istisna ogrenmeden duolingo'da tiklayarak o seviyeye bile gelinmez. ha sen dersen ki ben senin anlattiklarindan daha fazlasini zaten biliyorum oc o zaman a1 olursun evet.
  • der meister  (06.11.16 17:39:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.