[]

fitnessçılar bi toplanın hele

Okul gereği spor salonuna haftada sadece 3 kez gidebiliyorum. Ama kol bölgesini haftada iki defa çalıştırmak istiyorum. Evde ağırlık seti var. Diğer bölgeleri çalışırken zorlama hissetmiyeceğim ve overtraininge neden olmayacak en uygun günü arıyorum.

Programım şöyle:

P.tesi (saat sabah 11) - Göğüs + Ön kol
Çarşamba(Akşam 9) - Kanat + Arkakol
Cuma(Akşam 9.5) - Omuz + Bacak

Şimdi ben bu ek kol çalışmasını hangi güne koymalıyım ki maksimum fayda sağlayım bir türlü karar veremedim. C.tesi çalışsam p.tesi sabah yine ön kol var. Salı perşembe zaten kol sonra ya da öncesi günler. Pazar zaten malum. Yine en mantıklı c.tesi gözüküyor. Sizce de öyle değil mi?

 
aralarında 1 gün dinlenme olduğu sürece istediğin zaman yapabilirsin. ben pzt. çarş. cuma 3ünde de kol, squat, sırt çalışıyorum sıkıntı yok.


  • mattiadestro  (06.11.16 15:46:15) 
Her gün 25/30 set süren çok ağır çalışmalar yapmıyorsan eğer istediğin gün çalışabilirsin bir şey olmaz, overtraining'e girmek o kadar kolay bir şey değil. Hele dinlenme/beslenme fazların iyiyse ömür boyu bile girmeyebilirsin. Overtraininge sadece fitness çalışmalarıyla alakalı bir durum değil. Çok hafif bir ağırlık programın vardır ama özel hayatın/iş hayatın/okul hayatın streslidir, o zaman da overtraining'e girebilirsin. Ekstra 3 set kol çalıştın diye overtraining'e girmezsin yani onun parametreleri çok değişken. Tabii bununla birlikte, overtraining yaşamazsın ama sana ekstra bir katkısı olur mu, asıl sıkıntı bu. Bence ekstra bir katkısı olmaz. Ekstra bir katkısı yok ekstra çalışmanın da bir manası yok.


  • angelus  (06.11.16 16:21:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.