[]

sinir hastası mıyım ben?

bazı şeylere tahammül edemiyorum. ve şiddet göstermek istiyorum bu şeyler karşısında.

mesela 20 yaşındaki kız kardeşimin evdeki kediyle keyfi için oyuncak gibi oynatmasına tahammül edemiyorum. uyuyan hayvanı uyandırıyor, kucağında orasıyla burasıyla oynuyor. hayvan rahatsız oluyor belli miyavlıyor ciyaklıyor, çığlık atıyor. bu ise gülüyor. oyun oynuyor aklınca. buna dayanamıyorum ben. ağzının üstüne vurasım geliyor kardeşimin. ama yapmıyorum tabii. yapmam da. dışarı çıkıyorum yürümek için, hava alıp geliyorum. normalde ayrı yaşıyorum ben zaten ama, bazen ailemin yanına geldiğimde durum bu.


iş yerindeki iş arkadaşımla görev paylaşımı yapılıyor. görevi paylaştıran da müdür. ben kendi görevimi yapıp geliyorum. bu ise yapmamış oluyor ve benim de işim etkileniyor. nedne yapmadın diyorum. off yaa ne bilyimm diyor. inanılmaz bir şiddet isteği duyuyorum. saçından tutup kafasını masaya vurasım geliyor.

apartmanda komşunun biriyle karşılaştım geçen gün. o dünkü adam kimdi yanında dedi. babamdı dedim. gülümeysrey konuşuyorum bu arada, yani öyle asabi biri değilim. o nerde yaşıyor dedi. kısaca izah ettim. neden beraber yaşamıyorsunuz, annen napıyor o nerde diye çat çat sordu. direk "napıcan" dedim. kaldı öyle. ve bu asla benim vereceğim bir cevap değil. ama dayanamıyorum artık. bu arada ben titriyorum sinirden. saldırasım geliyor.

bunlar ilk aklıma gelen birkaç örnek. yüzlerce örnek verebilirim. markette, kasada, cafede barda... insanlardan, ailemden kaçar oldum. bazen sinirden ağlayasım geliyor, boğazım düğümleniyor hissediyorum.

napayım ben? sıyırmış mıyım iyice?

 
Sorun sende değil.


  • dissendium  (06.11.16 01:06:15) 
Stres altında falan olabiliyor böyle soru sorunca ebeveynlerim bende sinirleniyorum oysa kötü bişi de yapmıyorlar ama bu tahammülsüzlük duygusu çoğu gençte var bence. Şiddet olayı sıkıntı tabii benimde bazen içimden vurmak geliyor da kimseye bişi yapmadım bu bi anlık duygusal tepki yani kendini biraz rahat bırakmalısın sıkıntın varsa onu hallet bu kadar tahammülsüzlükte seni yorar.


  • fiskosortusu  (06.11.16 01:11:04) 
siddet istegi biraz farkli. siyirmissin demeyelim ama durum pek ic acici da degil gibi sanki. yani icine atmaktan biriktirmekten de oluyor yukarda soylendigi gibi. ya da zor bi donemden geciyorsundur, sinirlerin bozuktur, uyku/yeme icme problemleri vardir, parasizlik, arkadassizlik veya kotu giden iliski de cok etkili oluyor boyle tavirlarda. psikologa gitmeyi dusunebilirsin belki. birilerine (ozellikle de tanimadigin birilerine) icini dokmek iyi gelebilir.


  • in vino veritas  (06.11.16 01:19:45) 
Tam olarak ayni seyi yasiyoruz. Ayni dilden konusamadigim insanlsarin kafasini ezmek istiyorum.


  • piremses  (06.11.16 01:33:17) 
ben de bugün bi insanı öldüresiye dövmek istedim


  • fasulyek  (06.11.16 01:36:10) 
Bence senin tatilin gelmiş.


  • manuel mandalina  (06.11.16 01:53:38) 
bende mutsuz olduğum dönemlerde artıyor bu durum. bir arkadaşım bana sen pasif agresifsin demişti. önce kabullenememiştim ama sanırım haklı.


  • lapris  (06.11.16 01:57:56) 
sıyırmamışsın ama böyle giderse sıyırırsın ya da tansiyon hastası falan olursun.
takma diyecem ama ben de biliyorum ki demekle olmaz bu işler.
kafayı meşgul edecek birşeyler bulmak lazım.
  • supermatik  (06.11.16 02:07:22 ~ 02:09:19) 
ben de böyleyim son 2-3 yıldır. niye bilmiyorum. sen hep mi böyleydin bilmiyorum tabi. öfke bir süre sonra bağımlılık yapıyor bunu farkettim, o yüzden psikolojik rehabilitasyon ve öfke kontrolünü öğrenmek dışında çaresi yok.


  • jangbogo  (06.11.16 02:14:58) 
Tsh ına baktır, gizli şeker de olabilir. Yüksek ihtimal tiroitle ilgilidir. Sinir yaparlar, tarifine uygun.


  • Aman Sen de  (06.11.16 02:52:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.