[]

yurtdışında dil öğrenmenin en ekonomik yolu nedir?

dil okulları pahalı :( gönüllü çalışma gibi seçenekler var mı? varsa dil geliştirir mi? bu arada üniversiteden mezun oldum şu an öğrenci değilim yani. bildiğiniz bir şey var mı :/




 
workaway.info işine yarayabilir. proje gibi düşün ama resmi olmayan versiyonu. dezavantajı şu: hiçbir şey resmi değil ve işlemleri (vize, uçak bileti vs) sen halletmek zorundasın. avantajı da şu: herhangi bir kuruma para bayılmadan ya da şekilli şüküllü motivasyon mektuplarıyla uğraşmadan insanların evinde kalıp yemeğe, suya, barınmaya para vermeden takılabilirsin.

ben aralık'ta bu site üzerinden ukraynalı bir çiftle tanıştım. istanbul'da görüştük. 17 ocak - 11 şubat arası onların yanında kalıcam. ingilizce pratiği istiyolar sadece, bu kadar. işte ingilizce konuşucaz, "şu nedir yav" dediklerini söylicem, olay bu. iki tane kızları var küçük, onlarla konuşucam edicem.

bir aksilik olmazsa temmuz-ağustos için de novosibirsk'teki bi aplayla anlaştım, onlarla da aynı şekilde. ben rusça öğrendiğim için doğu avrupa-rusya taraflarını kovalıyorum hep. sen de ilgi ve bilgi alanına göre ilanları kurcalayıp "slm gelim mi" diye yazabilirsin ilan sahiplerine. bu novosibirsk'tekiler tarla bahçe işlerinde de yardım istiyo mesela. günde kaç saat, haftada kaç gün yardım beklediklerini yazarlar ilanlarına. o insanlarla kalır, onlarla aynı yemeği yer, ister arkadaş gibi gezip tozar ister kendin takılırsın. çeşit çeşit şey var.

siteye kayıt paralı yalnız, 100 lira civarı bi ücreti var. aktif olarak kullanırım, proje ararım dersen verdiğin paraya kesinlikle değer. az buçuk ingilizce biliyorsan ve işe yarayabilecek herhangi bir yeteneğin varsa (olmasa da olur hatta, benim yok mesela) bi şey bulursun. binlerce ilan var sitede, elbet biri cevap verir ve anlaşırsınız yani.
  • der meister  (05.11.16 23:44:17 ~ 23:46:01) 
Dil geliştirme olayının çok da öyle olmadığını gördüm birkaç kez. Wyoming'te WAT yapan bir arkadaşım gramer açısından hala hatalı cümleler kuruyor. Amerika'da yaşayan bir Türk'ten people goes, I go to work with bus gibi hatalı cümleler duymuşluğum var. İşe yarayıp yaramayacağı sizin çabanıza bağlı.


  • dissendium  (05.11.16 23:46:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.