[]

Başkası Adına Kredi Kartı ile Uçak Bileti Satın Alma

Merhaba,

Anneme kendi kredi kartım üzerinden bilet aldım. Havalimanında check-in sırasında orada bulunmam gerekir mi?

Gelen mailde bulunmam gerekir yazıyor ama musamaha gosterebilir mi?

Ben uçmuyorum. Sadece annem uçuyor ve benim kredi kartımdan odeme yapıldı. 3D secure ile.

Saygılar

 
gerekmez.

ben bütün biletleri bu şekilde alıyorum.
  • sansli pipi  (05.11.16 22:14:23) 
şimdiye kadar hiç soran olmadı bana. havalimanında çalışan bir arkadaş kontuarda işlem yaparken sistem sorabiliyor bazen demişti ama hiç denk gelmedim.


  • nrmnm  (05.11.16 22:16:38) 
3d secure ile yaptıysanız bulunmanıza gerek yok diye biliyorum. atlas'tan bilet alacağım zaman o uyarıya 50 kez rastlamıştım, görmememin imkanı yoktu ama aynı uyarıda "3d secure ile aldıysanız gerek yok" da yazıyordu. 3d varsa sıkıntı yok bence.


  • der meister  (05.11.16 22:18:49) 
normalde gerekmiyor.

ama bazen istiyolar. mesela thy/anadolujet ise online check in yapıyosun ya. mobil biniş kartı vermiyor ya da yazıcıdan bilet bastıramıyorsun. bu durumda kartı ve tam hatırlamamakla birlikte kart sahibini havaalanında check in yapılmış bileti bastırırken istiyolar. şu ana kadar 50 kere bilet aldıysam 3 kere filan geldi başımıza.
  • elorelia  (05.11.16 22:23:27) 
Ben de arkadaşımın kartı ile bilet almıştım, sorun çıkmadı. Sadece kartın üzerindeki rakamlardan birkaçını sordular ben de görevlinin yanında arkadaşı aradım sordum. Sıkıntı yapmadılar


  • mezarkabul  (05.11.16 22:27:37) 
Bu işi yapan anadolujet biliyorum. 15 kere uçtum hiç birinde istemediler hatta ben uzatsam beni döverlerdi herhalde. O izlenimi edindim.


  • iddaaci  (05.11.16 23:13:26) 
Online alınca istemiyorlar. Ama çağrı merkezinden alırsanız istiyorlar. Yabancı bir arkadaş için daha bir hafta önce sordum pegasusa.


  • Phoebe  (05.11.16 23:52:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.