[]

Neden ?

6 milyon oy almış ( benim de içerisinde olduğum ) bir partinin genel başkanları ve milletvekilleri neden -aslında hukukun da olmadığı bir ülkede- ifade vermeye gitmez yaka paça götürülmeyi bekler? Bugüne kadar chpden bir çok milletvekili hakkında da soruşturma açıldı ve herkes ifadesini vermeye gitti. Figen yüksekdağ'ın evinden alındığı videoyu izledim. Polis memurları kapıyı çalmış açmamışlar belli ki kapı polislerce açıldıktan sonra evime haydut gibi giremezsiniz diyor. e sen niye açmıyosun o kapıyı ? Toplumsal ilerlemenin en önemli unsurlarından biri olan hukuku yaptırımlarını reddederek mi raya sokabiliriz ? Hayır kardeşim ben hapse girmiyorum olaya karıştığım kişi beni değerlendirsin diyebilme şansımız var mı sanık olarak mesela ? Noluyo yine filler tepişiyor çimenler mi eziliyor ? Vicdanlarımızla mı oynuyor birileri? Bu tutuklama kararlarını nasıl okumalıyız ne düşüyorsunuz ? teşekkürler




 
Samimi mi soruyorsunuz yoksa trollük mü yapıyorsunuz bilmiyorum. Figen Yüksekdağ avukatımızı çağırdık, geliyor, bekleyin diyor. Polis neden beklemiyor o zaman? Ayrıca ifade almaya götürmeye gecenin köründe mi geliyorlar? Bir başka şey ise, ifadeye gitmemenin yaptırımı tutuklama değil.


  • microfiction  (05.11.16 20:44:56) 
Tamamen samimiyim. Kafayı yicem neye inanmam gerektiğini bilmiyorum artık. Görünmeyen bir perde var o yüzden bu durumda bu ülke algısından gerçeği görmek istiyorum asıl olay bu. Ama daha öncesinde neden gitmiyorlar ifade vermeye? Niye halk bizi sorgular diyerek aslında bir taraftan daha da kutuplaşıyor her şey?


  • halen  (05.11.16 20:48:53 ~ 20:55:08) 
selahattin demirtaş bundan önce hayatta polise mahkemeye gitmeyiz, tıpış tıpış gitmeyiz, istiyorlarsa zorla götürsünler diye konuşuyordu. şimdi niye aa bizi götürdüler diye şaşırıyorlar ben de bunu anlamıyorum.

not: ayrıca avukatımız geliyor diye kapı açmamak saçmalık. gidersin polise de avukatım gelene kadar konuşmayacağım dersin avukatın emniyete gelir. mesele avukatsa.
  • sanguine mcqaer  (05.11.16 20:59:14 ~ 21:00:56) 
İfadeye gitmemek de bir siyasi tutumdur. Bunun sivil itaatsizliği var, siyasi itaatsizliği var... Demirtaş açıklama yapmıştı, hiçbir arkadaşımız kendi rızasıyla gitmeyecek, diye. Sonuçta dokunulmazlıkların bu şekilde kaldırılması hukuken sorunluydu. CHP'nin de açıklaması vardı "Anayasaya aykırı ama yine de evet oyu vereceğiz" diye. Bu anayasaya aykırılığa bir tepki. Hukuk ve hukuki mücadele yalnızca mevcut yazılı mevzuattan ibaret değil. Onun çok daha ötesinde.


  • microfiction  (05.11.16 21:00:17) 
pkk nın hdp yi satışa getirdiğini geç anladı bu denyolar.kürt ler ayaklanmayıp pkk yı saf dışı bırakmadıkları sürece insan gibi yaşama şansları yok..


  • jamswety  (05.11.16 21:00:30) 
@sanguine mcquaer Avukatın yapacağı hukuki yardım görevi polis kapıya geldiği andan itibaren başlar. Sadece ifade vermekten ve konuşmaktan ibaret değil mesele. Evde arama mı yapacaklar, tutanak mı tutacaklar, gözaltına mı alacaklar, hukuka aykırı bir işlem mi yapacaklar, bunun için avukatın bulunması gerek orada.


  • microfiction  (05.11.16 21:14:19 ~ 21:18:55) 
seni iyileştirmeyeceğini bildiğin bir doktora gitmemen gibi düşünebilirsin bunu. o doktorun yetkinliğini tanımazsın, inanmazsın. aynı durum söz konusu. tepedeki adamın işaret ettiği kişilere göre yön değiştiren hukuk anlayışının olduğu bir ülkede ifade vermeye gitmemek, götürüldüğün zaman ise sessiz kalmak ülkedeki her hücreyi ele geçirmiş birilerine karşı gösterilebilecek tek direniştir bazen. hele ki aynen onlar gibi seçilmişsen.


  • fjack  (05.11.16 21:22:17) 
Fakat sen seçildiğin kitleyi temsil etme göreviyle yükümlü değil misin nasıl böyle bir şeyi hukuk bilerek riske atabilirsin ? Belki de çok kişiselleştiriyorum ama ben olsam ifademi verir öyle mücadelemi sürdürürüm diyorum kendi kendime.


  • halen  (05.11.16 21:34:30 ~ 21:36:02) 
Gerçi illallah etme durumu da var ama yine de ne biliyim.. Neden böyle bir döneme denk geldik lanet olsun ya hayatımın baharında çiçeklerim açmıyo lan bu herif bu yüzünden YETER ARTIK!!


  • halen  (05.11.16 21:42:36) 
-milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması anayasaya aykırı.
-bu adamlar yolsuzluk veya dolandırıcılıkla suçlanmıyorlar, terör örgütü üyeliğiyle suçlanıyorlar.
-bu suç siyasi otorite tarafından atılıyor, bu sebeple hdpliler bu karara itaat etmiyor.
-milletvekili ifadeye gelmedi diye gece yarısı parti merkezi ve vekillerin evini basamazsın.
-sanki ifadeye gelmediler diye tutuklandılar algısı yaratılıyor. kendileri gitselerdi de tutuklanacaklardı.
-hukukun tamamen askıya alındığı bir ülkede, milletvekilleri tabi ki güçleri doğrultusunda siyasi otoriteye ve diktatöre direncekler. bundan daha doğal bir şey yok.
  • luchetti  (05.11.16 22:24:02) 
Değerli kardeşim lütfen yanlış anlamayın ama siz bu iyi niyetinizle o partiye nasıl oy verdiniz ki? Bizde hukuk sistemi malum, daha üç beş yıl önce koskoca TSK'nın genelkurmay başkanı hiç yoktan içeri alındı, balbay, özkan nereden baksanız 5 yıl içerde yattı, ölenler, annesini babasını hasret içinde kaybedenler. Evet bunların fetönün komplosu olduğu şimdi ortaya çıktı ama bu arada olan oldu.
Ee dolayısıyla hdp biraz daha radikal bir parti olduğuna göre bir güvensizlik duymaları kenidleri açısından normal.
Benim şahsi fikrimi de söyleyeyim: teorik düşüncem: dokunulmazlıklar demokrasiyi ve siyasi özgürlüğü korur, halkın seçtiği milletvekilleri bu şekilde sorgulanmamalı. Ha çok açık suça karışmışsa zaten onun formülü var, oylamayla filan düşüyordu.
(not: hdp ile alakam yok).
  • firez  (05.11.16 22:31:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.