[]

Yurtdisina kapagi atma

universite boyunca yurtdisi masteri istedim ancak ortalama ve maddi konular nedeniyle kaldi. onume kurumsal bir firmada calisma firsati cikti ben de kabul ettim. ancak yurtdisi isinden vazgecmis degilim. 5 sene icinde bu hedefimi gerceklestirmek istiyorum.

meslek makine muh.
baslayacagim firma ilk is deneyimim olacak mezuniyet sonrasi.
yurticinde yuksek yapacagim.
yurtdisi=avrupa

simdi bu hedefim icin nasil bir uzun vaadeli plan yapmaliyim. dil, teknik konularda gelisim, para vs gibi konularda onerilerinizi bekliyorum.

 
para biriktir, harcamalarını minimumun minimumuna indir,
burda yüksek lisans yaptıktan sonra yurt dışındaki yüksek lisanslara başvurup gidersin.
biriktirdiğin para bir kaç ayına yeter zaten, sonra da bir yerlerde part time filan çalışmaya başlayıp devam edersin...

yüksek lisans bittikten sonra da iş arayacaksın. bir şansın varsa o da böyle bence...
  • luchetti  (05.11.16 19:04:31) 
yüksekte erasmus yaparsan ikinci dönembazı yerlerde master bir yıl ve orada master mezunu gb oluyorsun. iş bulman için sana süre bile veryrlr
bi arkadasım böyle isvec e tasındı.

  • fasulyek  (05.11.16 19:21:01) 
bu isin yolu orda yl yapmaktan geciyor yani. ne kadar kalifiye olsan da direk is bulup gitmek zor anladigim kadariyla.


  • axl  (06.11.16 12:17:48) 
Yüksek lisans yaparken iş bulmak o kadar kolay mı? Bir sürü ilan var ama genelde çalışma izni olanı tercih ediyorlar.


  • geçerkenugradım  (06.11.16 13:06:55) 
avrupada genel olarak işin çok zor. kendi mühendisleri yetiyor kendilerine, almanya hollanda falan biraz daha iyi iş olanakları bakımından da, genel olarak yerel dillerini de bilmezsen yeni mezun biri olarak işin çok zor. tecrübeli olsan da kolay değil.

gidip geri geldiğinde ise bi boka yaramıyor türkiye sınırları içinde yurtdışı masterı, safi etiket işte, bazı işlerde "bu çok para ister" muhabbetiyle önüne takoz bile olur, gider düz adam alır daha az beklentisi olan.

iş bulmuşsun yeni mezunsun anladığım kadarıyla, senin için master vesaireden daha önemli şey askerliğini yapıp yapmadığın kariyerinde.
  • kveldulv  (09.11.16 18:01:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.