[]

avukatlar neden hep ezik gibi görünüyor?

bizim dizilerde hep dikkatimi çekiyor bu durum ve acaba gerçekte de böyle mi diye düşünüyorum.

zengin bir iş adamı var, avukatlar pısmış, pasif bir karakterdeler, bir sürü ıvır zıvır gereksiz cümle okuyorlar, sonra iş adamı 'sadede gel uleeyn' diye tersliyor falan.

avukat hep iş adamına karşı 'tmm ifindim, cnm ifindim' şeklinde bir tavır takınıyor.

anlatabildim umarım, hep geri planda kalıyor, hep dışlanıyor, hep birilerinin elinin tersiyle ittiği, susturduğu tip oluyor.

hani insan diyor, büyük şirketlerle çalışıyorsun, belli ki bilgili, donanımlı, tuttuğunu koparan bir abimizsin, biraz duruşun olsun be adam.

gerçekte de böyle mi?

 
sonuçta müvekkil avukatın müşterisi, para alıyor, yolacağı kazı elinden kaçırmak istemez. koca koca mağazalarda müdürlerin müşteriye efendimli haklısınızlı cümleler kurması gibi.

veli nimet
  • efruz  (05.11.16 19:00:56) 
valla benim gördüğüm kadarıyla durum tam tersi, avukata karşı "abi/apla bokunu yiyim kurtar bizi" duruşu hakim.


  • der meister  (05.11.16 19:15:16) 
Suits izleyebilirsin :D

Bence pek oyle degil ama gerginligi daha tirmandirmamak icin oyle davrsniyor olabilirler.
  • kuehles blondes  (05.11.16 19:19:41) 
Avukatım, patronum catir catir kavga ediyor muvekkilerimizle. Dedigimi yapma görürsün gününü havasında.


  • cabiday  (05.11.16 19:24:33) 
Dizi senaristlerinin cahilliklerinden kaynaklanıyor. Yukarıda pek çok kişinin yazdığı gibi gerçekte tam tersi. Belki de bilinçli olarak toplumda okumuş insanları (ve hak arayan insanları) karalamaya dönük bir şey, bilemiyorum. Diziler de birer manipülasyon aracı sonuçta. Avukatı falan öyle göstereceksin ki yarın bir gün barolarla hükümet arasında bir sorun olduğunda halkta ona göre bir izlenim oluşmuş olsun.

Mesela eski bir arkadaşımın babası önemli bir ceza avukatıydı. Müvekkilleri arasında meşhur kabadayılar falan var. Adama müthiş hürmet edenler, abi diyenler, çantasını taşıyanlar falan vardı.
  • microfiction  (05.11.16 20:50:34 ~ 20:55:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.