[]

mail hesaplarını kuran kişinin mail trafiğini okuması mümkün mü?

şirkette basit bir hosting çözümüyle kurulan maail hesaplarımız var. bunu kuran kişinin bizim yazışmalarımızı gizli gizli okuyabilme şansı var mı?




 
Gayet de kolay okur hem de. Mailler sunucuya şifrelenmeden kaydedilir.


  • harzem  (05.11.16 09:46:47) 
evet, örneğini de görmüştüm.


  • king lizard  (05.11.16 10:53:29) 
mümkün, adamın sunucuya erişimi var ise, sizin gönderip aldığını tüm e-postaların birer kopyasını başka bir yere gönderebilir (kendi sunucularını barındıran büyük firmalar bunu yedekleme amaçlı yapıyorlar), daha sonra okuyabilir, sizin adınıza mail gönderebilir, sizin gönderdiğiniz e-postanın içeriğini değiştirebilir.

gönderdiğiniz maillerin sizin tarafından gönderildiğini ispatlayan bir teknoloji mevcut ve buna PGP adı veriliyor, e-postanın sizin tarafınızdan yazıldığını ve sizin bilgisarınızdan çıktıktan sonra içeriğinin değiştirilmediğinin dijital olarak ispatlayan bir teknoloji. kullanması da çok zor değil.

Not: yukarıdaki her şeyi sunucuya erişimi olmadan da yapılabilir aslına, network'e erişimi varsa yapar, sizin bilgisayarınıza erişimi varsa yapar vs.
  • selam  (05.11.16 11:18:54 ~ 11:20:14) 
Googlein mail bussinessi ble olsa öyle bir ihtimal var deniliyor.Hatta silip çöpe koyulunca bile.


  • Cursed Chico  (05.11.16 13:42:55) 
maillerin şifresini bilmesine bile gerek yok.

ben de site yapıyorum mesela. 3 tane site var, mailler var. arada bana soruyolar şifre neydi diye. bilmiyorum ama değiştirebilirim diyorum. ya da mailleri okuyabilirim. şifre erişimi istemiyor hosting paneline girene.
  • yoggi  (05.11.16 15:18:56) 
peki bunu bize çaktırmadan okumasının yolu nedir? yani ben de basit anlamda hosting yönetiyor ve kuruyordum ama temelde diğer kullanıcının şifresini bilmeden veya panelden değiştirmeden, yani kullanıcının bilgisinin dışında şöyle bir ihtimal beliriyor aklımda: sunucudan mail yönlendirme yapmak. başka yöntem ne olabilir?


  • ytse jam  (05.11.16 19:58:00) 
dediğim gibi hosting yönetim panelinde maile erişim bebek işi. size de haber gelmez. çünkü o webmaster yani, şifreler kimdeyse görür.

godaddy ve hostagor için söylüyorum. özel bi şifreleme neyin yoksa diğerlerinde de farklı oacağını sanmam
  • yoggi  (07.11.16 21:27:16 ~ 21:27:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.