[]

ilişki kuramiyorum

insanlarla ilişki kuramiyorum. kursam da bir yerden sonra boka sarıyor. hiç insanım yok. kalbim delinecek yakında üzüntüden. yıllardır yaşanagelmis şeylerden yola çıkarak bunun tek açıklamasının ' ben' olduguna karar verdim. en mantıklisi böyle oluyor. genel yargılarla acimasizca kendimi yargılanan gerekirse yüzeysel olarak bir ilişkiyi kötü etkileyecek kötü bir yanimi bulamıyorum. samimiyetle söylüyorum. kötü biri falan asla değilim. gerizekalilik düzeyinde saf olabiliyorum, insanlar hakkında fesatca düşüncelere kapılmam. bir insan hakkında hoş olmayan şeyler dusunuyorsam onla ilişki- iletişim zaten kurmam. yani yüz yüze neysek oyum. samimi, tatlı, eğlenceli hatta komik bir insanım. bunları söyleyince de kendimi övmüş gibi oluyorum ama size durumu açıklamak ve bir çözüm bulmak istiyorum. sadece biraz bireysel biriyim, insanları bu kaçırıyor olabilir mi? kendime biraz önem veriyorum. yalnız kalmayı severim. iç dünyama birini tanıştıktan belki beş yıl sokabilirim. bu olabilir mi? başka bisey aklıma gelmiyor. sorarsanız cevaplarım.


profesyonel yardım almayı düşünmeye başladım. alayim mi, almalı miyim, ise yarar mı?

edit: bazen insan ırkı yok olsa, her yeri zombiler bassa, şu insansal sorunlarım yok olsa diye düşünüyorum. ama öyle olsa bile hallolmaz herhalde walking dead' de gördüğümüz üzere.

 
Yazdığın herşeye +1


  • spinalcord  (04.11.16 20:32:17) 
dale carnegie'nin how to win friends and influence people diye güzel bir kitabı var. türkçesi var mı bilmiyorum, bence okumalısın.


  • heartwork  (04.11.16 20:34:46) 
diğer özelliklerin dediğin gibiyse bireyselliğindendir bence. bunu azaltmaya çalışırdım ben olsam (özellikle de bencilliğe kaçıyorsa).


  • slow like honey  (04.11.16 20:56:31) 
ben bir insanda en fazla samimiyete bakiyorum. komiklik, tatlilik, eglenceli olmak bir yere kadar.


  • termostad  (04.11.16 21:05:30) 
iliski kuracak insan buluyorsun enazindan. is iliskisi disinda pek samimiyetim yok insanlarla. bazen kafam rahat bazen de dert paylasamamamin sikintisini yasiyorum.

belki karsilastigin insanlar samimi degildir. belki de sen yeterince paylasimci degilsindir.

yardim almk belki kendinde farkinda olmadigin bir seyi ortaya cikartir. denemekten bir zarar gelmez.
  • enaz3kedi  (04.11.16 22:12:09) 
@heartwork O kitabın türkçesi uzun zamandır var, gösterdiği yöntemler son derece etkili ama bir o kadar samimiyetsiz ve sahte, çünkü herşey tamamen taktikten ibaret. Sadece birisi üzerinizde uygularsa kolay fark etmek adına okunabilir.

@kapak Profesyonel yardım duruma göre belki faydalı olur da o kişinin gerçekten profesyonel olması lazım. Felsefe okuman veya gönüllü çalışmalar yapan derneklere falan katılman yararlı olabilir diye düşünüyorum.
  • mikro patlama  (04.11.16 22:54:58) 
sorunu kendin yazmışsın zaten. kendini çok bi şey zannedip biriyle tanıştıktan belki beş yıl sonra iç dünyana sokma ihtimali vermen:) o da belki.. bu sorunlarından dolayı insan ırkının yok olmasını isteme bencilliğin de cabası.. belki de düşündüğün kadar iyi bir insan değilsin?


  • royal  (04.11.16 23:27:27 ~ 23:27:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.