[]

15 temmuzda sivillerin sokağa davet edilmesini yeren ilk kaynak kimdi?

EK: Türkiye'nin işgal edilme girişimi hakkında çok değerli görüşleriniz istenmiyor. Zaten yazılanları okuyamıyorsunuz bile. Siyasetten gazeteciler bile yeterince anlamadıklarını itiraf ediyorlar. Bu bir uzmanlık alanı size anlamadığınız bir alandan neden soru sorayım? Sizden istenen tek şey altta yazılan söylemin kaynağı olan isimleri kendi gözünüzle izlediyseniz vermeniz. Yani bu başlığa yazacak bir şeyiniz yok. Anlayın diye yetersiz de olsa bir cevaba ok verdim.




İşgal girişiminin sabahı "Sivilleri sokağa davet ediyorlar onların silahı bile yok siviller ne yapabilir ki? Sivilleri sokağa davet edenler katil!" şeklinde bir yönlendirme kulaktan kulağa yayılmıştı. Takip eden süreçte bu bilinçli yönlendirme iş yapmadı.

İşgal girişimine verilmiş bu pasif destek ilk olarak hangi kaynaklardan geldi? Siteler, tv kanalları ve çalışanlarının isimleri. Tam olarak ne söylendiğiyle birlikte bildiğiniz detayları yazabilirsiniz.

Fikir değil saf bilgi ok alır. Parti isimlerine fazla değinmeden yazarsanız daha şık olur. İşgal girişiminin tutmamasına kimlerin üzüldüğü zaten biliniyor.

 
CNNTURK verdi, RTE ekrana çıktı o sokağa çıkın dedi.
Zaten o yüzden barıştılar şimdi Doğan Medya ile

  • Corc  (04.11.16 15:56:19) 
ben verdim, sen verdin, biz verdik! ne yapacaksın gerçekten? insanlar o kadar korkmuş ki bu duyurunun altına bile yazmaya çekiniyorlar. "düşünce özgürlüğü"ne ne oldu? ağır trollsün herhalde burada. iplenmemen daha iyi belki de.

birisinin yönlendirmesi, birisinin ilk fikri atması gerekmiyordu, olan buydu. herkes içgüdüsel olarak "niye çağrılıyoruz?" diye düşündü. ağızdan ağıza yayılan bir şey yok. birisinin yönlendirmesine gerek yok. dışarıda bombalar patlıyor, uçaklar uçuyor. dışarı çıkıp ölsün müydü insanlar? ki bugün de öldüler zaten.

al bu fikirleri saf bilgi yap, ok diye oraya buraya at da insanlar bilinçlensin.
  • dedimmidemedimmi  (04.11.16 16:10:48) 
Soru ordudan şüphe edildiği ümidin kesildiği saatlerde halkı sokağa davet edenler (Bunun üzerine ordu komutanı general de televizyona bağlanıp halkı sokağa davet etti ki henüz genel kurmayı yani komutayı geri almaya yeni çabalanacaktı. Anlayacağınız asker de halkı sokağa davet etti.) nerelerde konuştular değil. Benim gibi birden fazla darbe gördüyseniz ordunun bir bölümünden destek gelmesi beklenmiyor. Birçok siyasetçi de bunu beklemiyordu. Yaşandı görüldü.

Öğreterek soracaksam sormamın anlamı yok.
  • neotunc  (04.11.16 16:23:25) 
Öyle bir şey hiç olmadı diye hatırlıyorum. Sokağa çıkın çağrısı çok erken yapıldı. Sabah olduğunda herkes dısarıdaydı zaten. O saatten sonra kimse dısarı çıkmasın demedi kimse.


  • dissendium  (04.11.16 16:31:18) 
@dissendium
Evet çağrı çok erken yapıldı ordudan ümit kesilmişken yukarıda ben de yazdım fakat bu daveti Yerenler [çıkmayın yazmadım başkalarının benim ağzıma koydukları laflardan (@khiron) etkilenmemeye çalış] 5 dakika sonra yermeye başlamış olabilir.


"Sabah olduğunda herkes dısarıdaydı zaten. O saatten sonra kimse dısarı çıkmasın demedi kimse "

Evet halkı geri döndüremeyecekken zaten böyle birşey de denemez. Artı söylersen darbe destekçisi olduğunu itiraf etmiş olursun bu suç duyurusu olur. Onun yerine sokağa çıkın diyen ordu komutanı generale ve siyasetçiye katil denebilir ve birileri de bu çakallığı yapmış işte.
  • neotunc  (04.11.16 17:01:16) 
s haber mi
samanyolu mu
o türden bir kanaldaki yorumcular.
  • supermatik  (04.11.16 17:03:22) 
dedimmidemedimmi +1

Ben de etten duvarla durdurulmaması gerektiğini düşünenlerdendim. Ama bu benim darbe girişiminin başarısız olmasına üzüldüğüm anlamına gelmez. Evimin arka sokağında zaten çevik kuvvet ve tanklar kapışıyordu, benim dışarıda olmam mı doğru olandı yoksa polisin olması mı sorusunu hala sorabilirim.
  • Aman Sen de  (04.11.16 17:19:03) 
bir de gerçek bilgi oku alır demiş. senin boklu tik atmana kalmıştık çünkü.


  • ebonni eth atc  (04.11.16 18:18:05) 
@Aman Sen de
Bilgi: Ankara emniyet merkezinde askerler tanklarla emniyetin binasını yıkmaya başladılar. Binanın duvarlarının yarısı aşağı indi ve birçok polis öldü. Burası polis operasyonlarını yöneten yani kaybedilmemesi gereken bir numaralı binadır.

Emniyet müdürü dayanamayacaklarını anlayınca polislere halkı binaya alın talimatı verdi. Beylik tabancalarıyla tanklara direnemeyen polisler halkı emniyet binasına toplu olarak alınca tanklar ve diğer zırhlı araçlar ateşi kesti. Yani polis de kendi kararıyla halktan yardım aldı. Polis de halksız başaramadı. Polis de bazı noktalarda halkın yardımıyla paçasını zor sıyırdı.

Bu esnada ordunun kontrol edilip edilemeyeceği ya da ne kadarının kontrol edilebileceği belli değildi. 28 Şubatta polisin elindeki ağır silahlar toplatılırken kimlerin destek verdiğini yazmıyorum.
  • neotunc  (05.11.16 00:15:00) 
tv'de haberde de vermişleri bu olayı.
www.yenisafak.com

  • m e b  (05.11.16 00:18:45) 
"bir de gerçek bilgi oku alır demiş. senin boklu tik atmana kalmıştık çünkü."


Sitenin seviyesi konusunda çoğunlukla moderatörleri suçlardım fakat artık düşünüyorum da aynı yönetim paradoksu yönetmek zorunda kaldığım bir çöplükte benim de başıma gelmişti. Kullanıcı profilinin bu kadar düşük olduğu bir sitede moderasyon ne yapsın? (İşine geldi mi taraf tutmayı bıraksın, ayrıca ideolojik saiklerle site yönetilmesin vs.)

Kullanıcıları terbiye etmeye kalksan kimse bir şey yazmamaya başlıyor. Bırakacaksın ne halleri varsa görsünler. Dingo'nun ahırı...

Türkler yapılan araştırmalarda okuduklarını anlamada sondan üçüncü çıkıyor. Eh en azından amerikalılar gibi gerzek değiliz. Bu bir genelleme elbette.


Kim okursa artık. Modlar okur en azından.
  • neotunc  (23.12.16 20:16:31) 
eski STV muhabiri Şemsettin Efe ve Todays Zaman gazetesi yazarı Kerim Balcı. internet üzerinden yayınlanan bi kanaldaki programlarında oldu olay.

şu da o yayının linki (www.youtube.com
  • elinde tivit  (23.12.16 20:47:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.