[]

braun cruzer 6 face kullanımı?

ilk defa sıfırlayan makine kullanacagım. bu makine nasıl kullanılıyor? traş köpüğü ile mi? sonrasında losyon mu kullanılıyor? traş bakımı nedir ve nasıl yapılır? aklımda deli sorular var, bilen varsa bi yardımcı olsun hayrına ya




 
düz kullan, görünen kısımlar temiz olsun. bir de başlığı açılıyor aşırı sert bastırmadan aç(tamamen çıkmıyor dikkat, kapak gibi) orasını da temizle sık sık.

edit: ben cruzer 6 için yorumlamışım, arkadaşınki başka bir model.
  • Apocalypse  (04.11.16 10:34:19 ~ 11:13:20) 
@mermerize

ben de turlu makineler denedim ama berberlerdeki sinbolar, moser'ler gibi kesenini bulamadim.

vardigim sonuc philips, braun gibi kibar makinalardan bi yol olmuyor. ya da bende bi terslik var.
  • brkylmz  (04.11.16 13:25:10) 
Kılları önce dönen kısımdaki tarak gibi olan bıçakla kısaltacaksınız. Bir elinizle kılların çıkış yönünün aksi yöne yüzü gerdireceksiniz. Makinanın elek kısmını yüze dik getirerek sakal çıkma yönünün tersine doğru ilerleyeceksiniz. O zaman sinek kaydı veya çok yakın tıraşlar mümkün. Cruzer 6 ıslak kullanılabilse de en iyi performansı kuru ciltte verir. Sabunsuz köpüksüz yıkanmamış kuru cilt yani. Akabinde yıkayıp durulayıp nemlendirici sürebilirsiniz. Tıraş gittikten sonra kutudan çıkan temizleme fırçası ile o dönen kısımdaki taraklar temizlenir. Ardından sıfır tıraş yapan elek kısmı çıkarılır ve disk bıçaklar fırça ile temizlenir. Sonra elek kapatılır ve tercihen akan sıcak su altında çalıştırılarak bir süre tutulur. Üç dört kullanımda yanında verilen yağ ile elek üzerinden diskleri ve diğer taraklı bıçakları yağlamanız gerekir. Hepsi kullanım kılavuzunda yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ama olay bütün tıraş makineleri için aşağı yukarı aynı.

Berberlerdeki yün kırkma makinalarından hallice geniş başlıklı makinalar arıyorsanız bodygroom bakacaksınız.
  • herp  (04.11.16 13:41:12 ~ 13:44:40) 
askerde bile bu makineyi kullandım :) o derece makineyle traş oluyordum yani.
makinenin bir iki püf noktası var,

sakalınız hep 1-2 günlük olmalı, yoksa feci şekilde sakalınızı çeker.

bir de traştan sonra mutlaka temizliğini yapın.

sinek kaydı yapıyor. iyi makinedir.

ama bir müddet sonra (1-2 sene) metalinin yüzüme değmesi alerji yapmaya başladı. traştan sonra burnum hasta gibi doluyordu garip şekilde ve kaşınıyordu yüzüm. kullanmayı bıraktım.
  • artci sarsinti  (04.11.16 15:51:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.