[]

aşırı rahat olabilmek

geçenlerde birisiyle tanıştım. 55-56 yaşlarında adam. hindistan'da orda burda yaşamış, şimdi de almanya'da, hatta özünde "almancı" türklerden hani ama o tiplemeye de hiç uymuyor. neyse adam aşırı konuşuyor, o huyunu geçersek, nerede olursa olsun etrafındakilere de laf atmaktan çekinmiyor, (yoldan geçen yüzü asık bir kadına, "gül biraz yahu, ne bu hal" dediği gibi) ama çevresinden de olumlu tepkiler alıyor. somurtkan kadının bir anda yüzü gülüyor tabii. ayrıca bir cafe'den çıkarken de radyoyu, almanca olarak "bu müziğe dayanılır mı lan" diyerek hiç çekinmeden kapatabiliyor. ya da markette çikolata alan birisine "zehirliyorsun kendini, haberin yok" diyor...vs. bunlar sadece ilk tanıştığım gün denk geldiğim hadiseler bu arada. özünde çok basit şeyler aslında ama günlük hayatta pek karşılaşmıyoruz hani bir yabancının bu şekilde davrandığını. bu yüzden değişik geldi. ne düşünüyorsunuz bu tür insanlar hakkında? misal ben nispeten soğuk insanım ama neden soğuk olduğumla alakalı fikrim yok. halbuki soğuk olmamı gerektirecek bir durum da yok. hatta saçma da biraz sanki. her kişinin karakteri farklıdır belki ama değiştirilemez mi bu?

özetle, patavatsız olmak istiyorum, siz istemez miydiniz? hatta herkes böyle olsa?


 
lafı yerinde söyleyen, yaşını başını almış ve görmüş geçirmiş insanları severim. çevresine pozitif katkısı olur.


  • mimimi  (03.11.16 22:59:37) 
Davaro bir tip işte. Çevredekiler tolerans göstermese bu kadar rahat rahatov olabilir mi sence?


  • herp  (03.11.16 23:00:53) 
Şu bahsettiğiniz tipte insanlara hiç katlanamıyorum, ne gerek var münasebetsizliğe. Yüzü asık kadının az önce çok kötü bir haber almış olma ihtimali olduğu gibi, hasta, keyifsiz ya da sadece canı istediğinden yüzü asık geziyor olabilir, bana tanımadığım biri öyle dese kavga ederim muhtemelen. Çikolata meselesi de öyle, sana ne be adam. Kafedeki müziği sevmiyorsan orada oturmazsın ne bileyim. Ay adamı okurken sinirlendim resmen. Herkes böyle olsa kabus olurdu.


  • kobuzchu kiz  (03.11.16 23:03:45) 
Bazısının üstüne çok yakışıyor, bazısının üstünde eğreti duruyor böyle hareketler. Hatta, aynı kişinin ruh haline bağlı olarak bile yakışıp yakışmayabiliyor. Böyle insanları sevip sevmem bu özelliklerine bağlı değil; bazısı sıcaktır, her ortama girer çıkar ama ben onunla edecek iki çift laf bulup bulamayacağımı bilemiyorum ya da nasıl bir insan olduğunu da bilmiyorum. Sadece buna bağlı olarak çok bir şey söyleyemem. Ben genelde seviyorum böyle sıcak davranıp ortaya laf atanları ama bazıları da çok salça olabiliyor. Özetle, birinin ortam insanı olup olmamasına bakarak yorum yapamıyorum.

Genelde soğuk değilimdir ama bu adamın yanında ben de soğuk kaçabilirim ya da soğuk bir insanın yanında sevgi kelebeği gibi de kalabilirim. 0-1 değil ki bu durum. Tabii ki herkes sıcak davransa ama herkesin karakterine yakışan bir davranış şekli var ve bazılarına da soğuk olmak yakışabiliyor.
  • aychovsky  (03.11.16 23:04:43) 
bu arada adamda pek davaroluk gibi bi durum yok aslında. doğaya aşırı düşkün, nitekim doğayla alakalı projeler üretip duran, devletten de destek alan, epey okuyan, toplumlar üzerine gereğinden fazla kafa yoran, kendisine has fikirleri olan, nispeten birikimli birisi. mesela rakı sofrasında, hiç sıkılmadan, çok rahat sabahı bulursunuz adamla.


  • philus  (03.11.16 23:17:33 ~ 23:18:36) 
En ayar olduğum insan tipi. Biri bana markette çikolata alırken zehirliyorsun kendini, haberin yok dese sana ne y.rram derdim. Her boku kendisinin bildiğini düşünen insanları çevremde bulundurmuyorum. Rahatlık böyle bir şey değil. Patavatsız olmak da iyi değil. Tavsiye etmem. Bir gün biri gelir bi laf sokar, hayata küsersin. Ilımlı bir insan olman daha iyi.


  • dissendium  (03.11.16 23:23:55) 
ben böyle amcalara acayip sinir oluyorum. münasebetsiz buluyorum. sana ne be adam. bence sevimli falan değil itici ötesi insanlar bunlar. bir gün birisi de çıkıp sana ne lan dallama dese belki cesareti kırılır da demiyorlar demek.


  • sanguine mcqaer  (03.11.16 23:29:54) 
dayi bi siktir git derim boyle tiplere
bu yani sana ne amk derim

  • kingcyrax  (04.11.16 00:08:19) 
şu adama ayar olanlar arasında 30 yaşın üstünde kaç kişi var acaba? ulan sürekli ben bilirim havaları, benim hayatım benim kararım çizgileri. arada dışarıdan birinin dürtmesi iyidir. benim şirketimde de bir sürü bu havada insan var. tavsiyelere kulak asmadığı için bir adım yol katedemiyorlar. tavsiyenin veriliş şekli hoşuna gitmeyebilir ama alabileceğin bir şey varsa en pislik insandan bile alacaksın.


  • mimimi  (04.11.16 00:12:51) 
benimde benzer bir arkadaşım var, dayı kadar değil ama yapabiliyor böyle şeyler, sıcak kanlı biri bu dayı, herkes bişi demiş öyle mi denir falan diye ama bu tür laflar okunduğu gibi duyulmaz, söyleyenin mimikleri, ses tonu vs. ile değerlendirilir, kişilerde rahatsız olmamış demekki elemanın aurası böyle, yapacak bişi yok.

kolay kolay değişmiyor bu aura denen zımbırık, bu gün sokakta dolaşıp para ver onu ver bunu ver diyen veletlerde zamanla yoldan geçenle arkadaşlık edebilecek kıvama gelecekler, sen ben böyle olamayacağız, yapınca eğreti duracak, biraz karakter biraz alışkanlık bunlar

biraz olmak isterdim açıkcası da fazla değil böyle dayı kadar falan. bazen söylemek istediklerimi söylemiyorum falan bunu aşsam yeterli.
  • selam  (04.11.16 00:27:23) 
@selam, aynen. bir de yazıyla tam anlatılmıyor. hani herif çıkıp da direkt "zehirliyosun kendini" dememişti. öncesinde "mmm lezzetli mi bu" diye sorup sonrasında "ama zehirliyosun kendini..." şeklinde devam ediyor. yani yabancıyla sohbetten bahsediyorum aslında. ha ama radyo kapama olayı ayrı tabii. o hakikaten tuhaftı.


  • philus  (04.11.16 00:41:05) 
Bence bu adamın yaptığı rahatlık değil patavatsızlık. Ve elbette ki patavatsız olmak istemezdim. Etrafa pozitif enerji dağıtmak zorunda olmadığın gibi önüne gelene saçma sapan laf atmanın da sempatik bir yanını göremiyorum.


  • fragile lady  (04.11.16 01:54:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.