[]

Üniversite devamsızlık?

Şimdi %70 devam zorunluluğu var, 14 hafta da ders desek (İlk hafta yoklama alınmamış) 4 haftayı geçince mi kalıyoruz? 4 hafta gitmeme hakkımız mı var yani?

Bir de devamsızlıktan kaldık diyelim, seneye o dersi alırsak ve başka bir dersle çakışırsa nasıl hallediyoruz? İki derse de devam zorunluluğu var çünkü.


 
aynen 4 hafta hakkın var. 5. kez yaparsan kalırsın.

sizin okulu bilemiyorum ama bizde devamsızlıktan kalırsan (dz) sonraki sefer yine devam zorunluluğu oluyor. ama kötü nottan dolayı kalırsan devam zorunluluğu olmuyor sonraki sefer.
  • mattiadestro  (03.11.16 09:30:38) 
cakisinca okulun uzuyor


  • nax  (03.11.16 10:17:27) 
bir eklemede ben yapayım soruya; bu devamsızlıktan bıraktığımız ders tek derse kalsa alma şansımız olur mu? yani diğer tüm dersleri verdik ama bir tek bu devamsızlıktan bıraktığımız ders kaldı, tek ders sınavıyla alabilir miyiz o dersi?


  • cmysn  (03.11.16 10:22:10) 
tavsiye istememişsin ama bence gir yoklamaya at imzanı. sonra ister uyu arkada, ister telefondan dizi izle sesini kısıp. 7 senede bitirdim üniversiteyi devamsızlıktan kala kala. o süreçte hayatım "pause" tuşuna basılmış gibiydi ve hiç eğlenceli değildi.


  • sipsi  (03.11.16 10:36:25) 
devam hakkın için mattiadestro doğru yazmış.

çakışma mevzusunda ise iki dersin de hocasıyla görüşüp olur verirlerse derslerden birini I. öğretimlerle diğerini II. öğretimlerle alırsın böylelikle hem iki dersi de takip etmiş olursun hem de çakışma olmaz. ancak bunun için hocalarından birinin oluru lazım.

kabul etmezlerse derslerden daha kalabalık olanı için yerine imza atacak birini ayarlarsın. illegal de olsa en azından devamsızlıktan kalmamış olursun. sınav hakkın olur.

not: üniversiteler lisenin devamı değildir, lise mantığı devam ettirilmemelidir. ancak ülkemizde hem talebeler hem de hocalar ne yazık ki lise mantığını devam ettiriyorlar. sonra da yok efendim niye bizde bilim ilerlemiyor, niye kalite düşük vs. üniversitede devam zorunluluğu nedir yaw
  • yemrem  (03.11.16 10:55:35 ~ 10:57:29) 
tek derse bırakma gibi bir olay mümkün olamayabilir.

çünkü bazı üniversitelerde kaldığınız dersler otomatik olarak yüklenir ders seçim sisteminde.
  • kayranin kedisi  (03.11.16 15:03:38) 
Hocasına göre değişir. Bazı kalabalık sınıflarda hoca 7 imza yeter, daha azsa bırakırım diyor. Hocaya ne kadar imzanın yettiğini sormak daha mantıklı. Böyle yüzde 70 olayları tamamen rektörlüğün zorlaması.


  • dissendium  (03.11.16 15:07:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.