[]

memedeki kitle bi-rads3

Merhaba

25 yaşındayım. 2 sene önce mememde bi kitle hissetmistim. Tanı olarak BI-RADS 3 kondu. 6 ayda bir takibe gidiyorum. Yarinda randevum var mesela gidicem. Ama doktorum konuşkan biri değil. İmkan dahilinde devlet hastanesine gidiyorum. Bir şey sorduğumda 6 ayda bir gelmeye devam edin diyor. Onun için buradan konuyla ilgili bilgisi olanlara bi kaç soru sormak istiyorum.

İnternetten biraz arastirdim.Evrelere baktım bu tanı hakkında %1-2 civarı kanser riski diyor. İlla bu evreden sonra kitlenin büyümesi durumunda kanser durumu oluşmak durumunda mi? Mesela kuculebilir veya ayni boyda kalıp hayatıma devam edebilirim miyim? Henüz biyopsi alınmadı bu evrede doktordan doktora değişiyormuş biyopsi alınma durumu konu hakkında bildiklerinizi paylaşabilir misiniz? Tesekkur ederim.

 
yakınınızda üniversite hastanesi varsa orayada gidin. üniversite hastanelerinde devlet hastanelerinden daha iyi bir ortam olabiliyor. hem öğrenme hem pratik yapma uğruna her türlü tetkiki, biyopsi isteyebiliyorlar. daha da emin olamadıklarında hocalarına başvuruyorlar.


  • je te promets  (03.11.16 01:09:18) 
öncelikle geçmiş olsun. sonralıkla soruya kaynak olucam özür dilreim. bende de fibro kist var. 6 ayda bir kontrol demişlerdi ama son 1 yıldır gidemedim. fibrokist için biyopsi de yapmışlardı. bi şey çıkmamıştı. fibro kist olup takip eden var mı? istanbul'da hangi doktora gidiyorsunuz? tavsiye edebileceğiniz dr önerisi varsa paylaşır mısınız?


  • nick konusunda kararsizim  (03.11.16 08:00:33 ~ 08:01:24) 
Kitlenin büyümesi durumunda kanser durumu oluşmak durumunda mi?

BIRADS 3 de %2-11 arası malign(kötü) %90 bening(iyi) huylu bir hastalık oluşuyormuş. Yani kesin kanser oluşmayacak. Kanser gelişmezse de aşağıdaki çalışmaya göre şu bening(iyi) hastalıklar gelişiyormuş.(Tablo 3 e bakınız.)

BIRADS 3 grubunda; Eksizyonel biopsi alınarak, histopatolojik inceleme sonucu benign olarak değerlendirilen 29 hastanın 18 (%38.3)’i fibroadenom, 5 (%10.6)’i fibrokistik hastalık, 2 (%4.3)’si abse, 2 (%4.3)’si intraduktal papillom, 1 (%2.1)’i duktal ektazi 1 (%2.1)’i lipom olarak değerlendirildi (Tablo 3)


Mesela kuculebilir veya ayni boyda kalıp hayatıma devam edebilirim miyim?

Kitle küçülebilir, büyüyebilir her şey olabilir. İş bu noktada biraz da size düşüyor. Kendinizi sıkı takip etceksiniz. Memede kitlede büyüme, akıntı, şekil değişikliği görürseniz 6 ay beklemeden direk doktorunuza tekrar gidiniz.


Ayrıca aynı çalışmanın devamı niteliğindeki bir başka çalışmada, iki yıl boyunca kategori 3’e ait kadınların 6
ay ile yapılan takip sonuçları yayınlanmıştır. Buna göre
kısa aralıklı takip ile muhtemel benign kitleleri izlemekle, oldukça düşük olan malign değişimin erken safhada yakalanabileceği belirtilmiştir. Çalışmada belirtilen diğer bir ayrıntı da hastaların doğru bilgilendirilip uyumlarının sağlanması gerektiğidir.9,10

Biyopsi konusu?

Ayrıca aynı çalışmanın devamı niteliğindeki bir başka
çalışmada, iki yıl boyunca kategori 3’e ait kadınların 6
ay ile yapılan takip sonuçları yayınlanmıştır. Buna göre
kısa aralıklı takip ile muhtemel benign kitleleri
izlemekle, oldukça düşük olan malign değişimin erken
safhada yakalanabileceği belirtilmiştir. Çalışmada
belirtilen diğer bir ayrıntı da hastaların doğru
bilgilendirilip uyumlarının sağlanması gerektiğidir.9,10



Bu konu 1. Ulusal Meme Cerrahisi Kongresinde tartışılmış ve varılan konsensus kararlarına göre; kategori 3’teki kitleler için 6 aylık izlemde boyut veya
şekilde anlamlı değişiklik olduğunda, takibe gelemeyecek hasta varlığında, hormon replasman tedavisi alacak olan hastalarda ve ileri yaş grubunda ancak biyopsi yapılmasının uygun olacağı bildirilmiştir.14

Kitapta ve çalışmada BIRADS3 6 ay aralıklarla takip edilir diyor. Biyopsinin ise doktordan doktora farketmesi özel hastane faktörü olabilir.

Doktorunuzla iletişiminiz iyi değilse başka bir hastaneye tekrar görünebilirsiniz.


www.google.com.tr
  • premium hayat yan gel yat  (03.11.16 10:17:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.