[]

Sevgili gececi tayfa

youtu.be

Linkteki şarkı için bir kaç sorum olacak ?

1- Şarkıyı nasıl buldunuz ? Müziği/Tınısı hakkında ne söyleyebilirsiniz ?

2- Şarkıyı söyleyenin sesi nasıl ?

3- Şarkıyı söyleyenini dış görünüşü VE oynadığı klip nasıl ?

4- Daha önce bu Şarkıyı dinlediniz mi ?

Bonus soru : youtu.be

Şarkıyı orijinal dili ile kıyaslayınız / sizce nasıl ?

Teşekkürler sevgili müzik kulağı mükemmel insanlar.

 
1. Hiçbir zaman açıp dinlemeyeceğim bir şarkı, orijinal hali dahil.


  • dissendium  (03.11.16 00:34:10) 
@dissendium özel değilse sebebinden bahsetsene biraz


  • infernalcadre  (03.11.16 00:37:01) 
Piyano her şarkıya uymuyor. Şarkı biraz hızlı gidiyor. Piyano bu hıza tam uyum sağlayamayınca sanki korku filminde bir sahne izliyormuşsun gibi hissediyorsun.

Bozuk ya da farklı bir Türkçe bana çekici gelmiyor. Gözlerim demek yerine gözleeerim dediğin zaman konuşma kaba algılanıyor. Bu tip telaffuzlar kulak tırmalıyor.

Düetleri zaten çok sevmem. Seslerin uyumu yok.
  • dissendium  (03.11.16 00:46:29) 
1. Sevmedim iki türlü de.
2. Ses iyi olabilir ama bana hitap etmedi.
3. Dış görünüş bayağı.
4. İlk defa dinledim.

İğrenç değil ama.
  • cok joleli ozgur  (03.11.16 00:46:46) 
bana hitap etmedi. piyanoyu çok kısır ve mod konusunda da kararsız buldum. bana düğün salonlarındaki piyanistlerin çalış modlarını hatırlattı. şarkının bazı öyle bir baz, müzik terimi bilmediğim için böyle söyleyebiliyorum ancak. oryantal ve yanlış şekilde oryantal. bana göre böyle.

sesi en azından bu şarkıda pek sevemedim. çok ölü. tınısı ve söyleyişi benim mee'leme olarak ifade ettiğim bir tarza denk geliyor. türk popunda epey olan bir şey. sevdiğim nadir örnekler var ama gerçekten nadir ve genelde üzerimdeki etkileri kısa sürede yok oluyor.

kız benim çok güzel bulacağım bir kız değil. nasıl söylesem hsanki sesinin vardığı tonlarla çirkinleşiyor. oynadığı klip fena değil bence. klişe teknikler ve kalabalık içerisindeki yalnız insan teması var ama sıkılmadım o açıdan. (yalışlıkla orijinal dili önce izlediğimden salt klipten anladığım buydu, ama bu türkçe sözlerle klibi bağdaştıramadım çok)

hayır dinlemedim.

orijinal dil ile verdiği his aynı. meeleme. vokal tarzı ve ölgünlük aynı.

sanıyorum bu tarzı sevenler şarkıda güzellikler bulurlar. galiba biraz bununla alakalı.
  • godoşu beklerken  (03.11.16 01:10:27) 
1 sevmedim
2 sesten pek anlamam ama etkileyici de değil şimdi
3 sıradan/beğenmedim
4 hayır
  • sayns  (03.11.16 01:47:55) 
1 güzel değil
2 türkçe güzel değil.yabancı şarkı yine iyi.
3 abla ispanyollara benziyor.klibin şarkıyla ne alakası var çözemedim.
4 dinlemedim
  • bardakigüneşgözlüğü  (03.11.16 04:44:06) 
1. Kışın kitap-kahve-battaniye günlerinde radyoda çıksa radyoyu değiştirecek kadar rahatsız olmadım.

2. Çok fena rahatsız etti, onun sesine dayanamadığım için şarkıyı çok sevmedim. Daha çok şarkının oktavı ile kadının oktavı uymuyormuş gibi geldi. Şarkının düzenlemesi çok ipek gibi ses beklentisi yaratıyor, kızın sesi şarkı baharatlı. Yıldız Tilbe'nin yanık türküler yerine yumuşak opera söylemesi gibi geldi ya da Sarah Brightman'a yanık içli şarkılar söyletilmesi gibi geldi. Düzenleme-kızın sesi uyumsuzluğu rahatsız etti özetle. Bir de kızın sesi çok burnundan çıkıyor, ağzıyla söylemiyor şarkıyı. Türkçe konuşma zorluğu mu yaşıyor, ne. Artikülasyon zorluğu yaşıyor gibi. Sesler neden bu kadar burnundan çıkıyor? Şarkıyı başka biri söylese severdim sanırım.

3. Kız hoş, klip hoş ama kızın ruju daha naturel ve giydikleri ile uyumlu olsa güzel olurmuş, parlak kırmızı mantonun üzerine pastel açık pembe ruj gözümü fena tırmaladı. Onun dışında kız tatlı, klip tatlı.

4. Dinlememiştim.

Şimdi bonusu dinliyorum. Aaa, gerçekten Türkçe konuşmuyormuş normalde, başka dil gibi olunca burundan konuşma biraz anlaşıldı ama yine de ses burnundan çıkıyor ve düzenleme-ses uyumsuzluğu var.
  • aychovsky  (03.11.16 06:19:43 ~ 06:26:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.