[]

Yeni yapılan binaların yıkılması, çünkü Yeni kentsel dönüşüm yönetmeliği?

yeni kentsel dönüşüm yönetmeligi cikmis ve buna gore, eger bir alan %65 riskli gorunuyorsa, %100 u riskli kabul edilecekmis ve bu alan komple donusume girebilecekmis; ada ve bolge bazli donusum olabilecekmis. bu durumda, eger yeni bir bina bu riskli alan icinde kalirsa ve orada ada/bolge bazli donusup yapilmasina karar verilirse, bu yeni binanin yikilabilecegi anlamina mi geliyor?


"

Bakanlar Kurulu, yapı stokunun yüzde 65’i depreme dayanıksız ve ruhsatsız olan bölgeleri “riskli alan” olarak belirleyecek. Böylece ada ve bölge bazlı dönüşümlerin önü açıldı. Bu değişikliğin özellikle binaların yüzde 60’ı ruhsatsız olduğu belirtilen İstanbul gibi metropollerde dönüşümü hızlandırması bekleniyor.

"


"

“Riskli alan” ilanında 15 bin metrekareden az olmamasını öngören sınır kaldırıldı. Böylece daha büyük alanlar için proje geliştirilebilecek. Riskli alanlardaki binaların kentsel dönüşüme açılmasında maliklerin aralarında anlaşmaları beklenmeyecek. 2 aylık denetimlerden sonra yıktırılmayan binalar kolluk kuvveti nezaretinde yıktırılacak. Daha önce apartman ve sitelerde üçte iki çoğunluğun anlaşmasını beklemek gerekiyordu. Bu da anlaşmazlık halinde süreçleri uzatıyordu. Üçte iki çoğunluğa şimdi alan bazlı bakılacak. Bir bölgedeki binaların yüzde 65’i riskli ise yüzde 100’ü için Riskli Bölge ilanı yapılacak. Bu takdirde arsa payını satarak çıkmak isteyenlerde satış için binanın yıkılması şartı kaldırıldı. Bu kişilere 15 günlük uyarı ihtarnamesi gönderilecek.


"


t24.com.tr

 
@acemi, tesekkurler ama 1 senelik yeni yapilmis binayi bile bu sebepten yikabilirler yani, oyle mi? bu durumda o yeni insaattan yeni bina alan almis firma, hem bu eski aldigi bina icin, hem de bu yeni kentsel donusum sonrasinda yapilacak binasi icin mi para odemis olacak? yani iki ev parasina bir ev mi alacak?


  • scars dont fade  (02.11.16 18:20:36) 
@acemi, bence ben anlatamiyorum - ya da anlayamiyorum.

diyelim ki, ben daha 1 yasinaki bir binadan bir ev aldim ve taksitlerini odemeye basladim. daha 12 taksit odedim ve onumuzde 20 sene daha taksit var. simdi yeni kentsel donusum yonetmeligi geliyor ve "biz bu binanin bulundugu adayi komple donusturecegiz ve sizin bina yeni yapilmis olsa da ada boyunca donusum yapacagimiz icin, bu 1 yasindaki binaniz da yikilacak. daire basina da bize odeyeceginiz bedel 100bin tl. parayi veremiyorsaniz da size arsa degeri uzerinden paranizi verelim" diyebiliyor mu? ya da diyebilir mi? bu durumda, bu yeni daireyi alanlar neredeyse 2 kez ev parasi odemis olmayacak mi?

yanitlarin icin de tesekkurler.
  • scars dont fade  (02.11.16 18:40:54) 
siktiret anlasamadik bir turlu, sozlukte baslik acmadan once buraya bir danisayim demistim.


  • scars dont fade  (03.11.16 09:31:44) 
baslik da bu, belki burada daha iyi anlatabilmisimdir:

eksisozluk.com
  • scars dont fade  (03.11.16 09:42:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.