[]

beyaz eşya seçimi

sevgili romalılar, 1 sene önce evlenip balayı sonrası gidip Finlandiya'ya yerleştik. dolayısıyla evlilik ve eşya ile ilgili adetlerin hiçbiriyle uğraşmak zorunda kalmadan mutlu mesut süreci atlattık. orda ev kiralarken beyaz eşyalar da demirbaş sayıldığı için bulaşık makinesi kaç programlı olmalı çamaşır makinesi kaç devir olmalı vs. soruları da hiç aklımıza gelmedi. tabi her güzel şeyin bir sonu var, bizim Türkiye'ye dönüş zamanı geldi şimdi ev-eşya muhabbetine girdik. İstanbul'da evi tuttuk eşyayı da iskandinav stil kolayca seçtik. zaten ne istediğimizi biliyorduk. yalnız bu beyaz eşya işinden hiç anlamıyoruz. herkes elindeki malı satmaya çalışıyor resmen, o yüzden bayilere sormaktan da gına geldi. sizin fikriniz nedir? hangi marka ve model tercih edersiniz, neden? olmassa olmaz dediğiniz bir özellik var mı? bir de 2 sene içinde tekrar Finlandiya'ya döneceğiz, dolayısıyla çok büyük masraf yapmak istemiyoruz beyaz eşya için. tabi kullanım kolaylığı ve performansı da önemli. altüstü birkaç yıl kullancaz onda da sorun yaşamayalım istiyoruz. anladığınız üzere benim kafa kazan oldu, önerileri bekliyorum :)
edit; ikinci el almak istemiyoruz.



 
birkaç yıl içinde satacaksanız arçelik alın. fiyatı uygun. daha uzun kullanıcam deseydiniz bosch derdim.


  • sta  (02.11.16 17:26:52) 
ne zaman döneceksiniz?
kısa süre ise gidin 2.el alın
yok 2-3 sene falansa 3ü bi yerde paketlerden alın marka olarak bosch yada siemens iyidir fakat arçelik vs türüne göre pahalıdır. Ama başınızı ağrıtmaz.
  • basond  (02.11.16 17:57:42) 
Buzdolabı ve çamaşır makinesinde arçelik diyorum. Çok alt modeller de almayın. Orta seviye modeller seçiminiz olsun.


  • creedwar  (02.11.16 21:24:39) 
e eşyalı ev tutun. neden almak ve sonrasında satmak için uğraşacaksınız ki? Tabi bir kere ülkenize döndükten sonra, tekrar gitmek çok zor olacaktır. Bir de çok düzensiz değil mi böyle hayat? 1 yıl Fin, 2 yıl Türkiye, sonra bir daha Fin vs. nereye kadar?


  • dropbox  (14.11.16 10:19:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.