[]

Evde su tüketimi

Merhaba,

Evde ne kadar su tüketiyorsunuz?

Ben tek yaşıyorum ve birkaç aydır kaldığım yerde soğuk ve sıcak su toplamına (merkezi ısıtma olduğu için soğuk ve sıcak su diye iki kalem var faturada) 100 liradan az ödeyemiyorum.

Her sabah duş almak, haftada 1-2 kez çamaşır, 1-2 kez de bulaşık makinesi çalıştırmak dışında doğru düzgün bir tüketimim yok. Zaten hafta içi gündüz işteyim hep. Bu ay 3,5 metreküp sıcak, 1,5 metreküp soğuk su harcamışım. Sıcak suyun metreküpünü 27 liradan (geçen ay 25'ti, evvelki ay 20'ydi) sattıkları için fatura böyle geliyor tabii. Posta kutusundan birkaç dairenin faturasına baktım, sıcak su 0,9 metreküp filan, haliyle faturalar normal seviyelerde gelmiş. Bu insanlar duş almıyorlar mı, soğuk duş mu alıyorlar, anlamadım.

Dediğim kullanım şekliyle bu tüketimler normal mi?

 
tek yaşıyorum, her sabah duş alıyorum, tüketimim toplam 4-5m3 civrında oluyor. ıvır zıvır bedeli dahil 20-30tl civarı geliyor fatura.


  • kimlanbu  (02.11.16 13:02:09) 
Metreküp olarak miktarını hatırlamıyorum ama bize İstanbul'da iki kişi 40-45 lira geliyor. Yazları her gün duş, kışları iki günde bir. Haftada ortalama 3 kez çamaşır makinesi çalışır, bulaşık makinesi yok elde yıkıyoruz. Bilemedim. Duşta çok mu kalıyorsunuz acaba?


  • gmzo  (02.11.16 13:12:29) 
Duşta en fazla 10 dakika filan kalıyorumdur, servise geç kalıyorum zaten her gün.


  • fadetoreality  (02.11.16 13:32:04) 
"harcamisim" derken simdi merkezi isitma ile size paylastirilan fiyat sizin tuketiminize gore mi? yoksa herkesin ortak kullandiginin binadaki daire sayisina bolunmesiyle mi bulunuyor? metrekup cinsinden tuketiminizi kontrol edin.


  • idexo  (02.11.16 13:56:43 ~ 13:57:13) 
yer ankara

sabahtan aksama isteyim; sabah-aksam dusumu alirim, 2-3 gunde bir bulasik haftada 2-3 kere de camasir calisiyor... teras var orta boy yazin etkiliyor bu daha cok; aylik 70-80 civari geliyor...

not: temizlik icin gelen kisi ne kadar su kullaniyor bilemiyorum tabii
  • kamyonsans  (02.11.16 14:00:22) 
Gelen faturada benim tuketimim metrekup olarak yaziyor. Onu toplam tuketimi metrekareye bolerek mi buluyorlar bilmiyorum, ama faturada sayac numaralari var. Techem denen isi payolcer sistemi var sitede. Ben sitecek kaziklaniyoruz, ondan yuksek diyordum, ama diger faturalara bakip 1 metrekup sicak su ancak kullanmis olduklarini gorunce suphelendim.


  • fadetoreality  (02.11.16 14:03:00) 
Pay ölçerli yerlerde geçiriyorlar. Ben de yaşadım 2 ay bi yerde öyle. Yaz günü 70-80 lira geliyordu. Büyük eve geçtim, daha çok su harcıyorum, 20-30 lira hatta bu ay fatura bile gelmedi.


  • mimimi  (02.11.16 14:22:45) 
İki kişi, aylık toplam 12-14 m3 arası tüketiyoruz.

Kişi başı günlük 150 lt su tüketileceği hesaplanır. insani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelikte bu değer kişi başı günlük 200 lt kabul edilir. (içme ve kullanma, temizlik hepsi dahil)
  • gonulcelen87  (02.11.16 14:48:14) 
siz bunun nasil hesaplandigini yoneticiyle bir konusun size aciklasin bu "sicak su faturasi" neye gore veriliyormus diye. eger butun isitma giderleriyle beraber dusunup boluyorlarsa bundan kelli sicak suyu oradan kullanmayin.

onun disinda diger faturalarda nasil ancak 1metrekup oluyormus bu sicak su? demek kullandiklari baska bir sistem var herkesin. belki elektrikli ani su isitici kullaniyorlardir mesela.

sonuc olarak 100 lira su faturasi normal degil. gerekirse siz de sicak suyu oradan kullanmayin. eve de elektrikli isitici baglarsiniz ya da kokten kurtulmak icin oradan cikabilirsiniz.

bu arada: normal su faturasi sizin adiniza geliyor degil mi? onun orani sicak suya gore hem metrekup olarak hem de fiyat olarak nasil oluyor?
  • idexo  (02.11.16 17:12:21 ~ 17:13:25) 
Termosifon falan bağlasan 1m3 sıcak su sana kat kat ucuza gelir.


  • kimlanbu  (02.11.16 17:30:20 ~ 17:30:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.