[]

kız arkadaşıma kendine koruması için ne alayım?

su entriden sonra yeter dedim. o da devamlı otobüse biniyor. geç saatlerde evine gitmek zorunda kalıyor. zaten bu durum canımı sıkıyordu. bunu okuduktan sonra iyice endişe eder oldum.

bıçak, silah falan olmaz. biber gazı desen çok etkili olur mu bilmiyorum. var mı başka tavsiyeniz?


eksisozluk.com

 
Biber gazı en iyisi. Benim eşimin çantasında bulunur her zaman.


  • teknikekip  (02.11.16 09:55:12) 
daha önceki bir soruya da aşağıdaki şekilde cevap vermiştim:

biber gazı ve elektroşok cihazı henüz 6136 sayılı kanuna tabi değiller, yani taşınması suç değil. lakin, kullanıldığı anda silah durumuna geçiyor, yani karşı tarafta bir yaralanma durumu oluşursa silahla yaralamaya girer, bu şekilde de şikayete tabi değil, her türlü cezai durumu mevcut.

6136 ya göre suç teşkil eden bıçaklar var, teşkil etmeyen bıçaklar var.
  • lostys  (02.11.16 10:26:24) 
biber gazı bende de var ama bir kere deneme amaçlı sıktım kendim de boğuldum, kullanımı çok zor:/

ben de buradan aldığım tavsiyeler ile krav maga öğrenmeye başladım, refleksleri gerçekten geliştiriyor, fırsat varsa böyle bir şey yapsın.
  • peggy  (02.11.16 10:30:29) 
elektroşokun sesinden korkacak bir sapık tanımıyorum ben. direk temas ettirmek gerektiği için şoku tavsiye etmiyorum çok riskli. biber gazı en temizi yine 1 metreden falan koruma sağlar.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (02.11.16 10:36:50) 
öz savunma konusunda bilgi almasını sağlayın. biber gazı ve elektroşok etkilidir ancak bir çok insanın saldırı anında onları kullanmayı beceremez. kadınlar açısından yaşadıkları panik/korku/utanç gibi duyguları ekleyince kullanmaları çok daha zor. yaşadığı şehirde bununla ilgili bir çok dernek ve kurumdan destek alabilir.


  • dahili meddah  (02.11.16 10:47:31) 
bence elektroşokun amerikan polisinin kullandığı tiplerinden almak lazım böyle silah şeklinde uzağa kablo fırlatan cinsinden. fener gibi olanı var bende, evet sesli mesli ama onu adama isabet ettirene kadar 10 kere yapar ne yapacaksa zaten.


  • yue  (02.11.16 10:51:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.