[]

İlamlı İcra Takibi Nasıl Başlatılır?

Merhaba, hakem heyeti para iadesi kararı verdi fakat Teknosa 2 aydır para iadesi yapmıyor. Ankara'da oturuyorum, ilamlı icra takibi başlatmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?




 
ankara'da olsam hallederdim. yok mu çevrende genç bir avukat? bir vekalet çıkarırdın hallederdi.
vatandaş olarak ise bir adet pembe dosya al. kararın 2 fotokopisini çek biri sende kalacak. sonra takip talebi formu al. adliyenin baro biriminde satılıyor olabilir. onu doldur gerekirse oradan birine sor. sonra tevzi bürosuna git. ben vatandaş olarak icra takibi açacam de onlar seni bir icra dairesine gönderecekler. o icra dairesine git müdür yardımcısına takip talebini havale ettir.( bir imza atacak o kadar) sonra gözüne en hayırsever görünen memuru seç. ve durumunu anlat. (genelde avukatlar bilgiler hazır sisteme girilecek şekilde icra açtıklarından icra memurları vatandaşlardan gelen icraları pek sevmiyorlar. bilgileri elle girmek zorunda olduklarından paşamlar isteksiz oluyor) diyelim ki memur yaptı diyelim sana ödeme emri ve tebligat zarfı çıkaracak. ödeme emrinin bir tanesi dosyada kalacak. diğerini ise icra daire numarası- dosya numarası- icra dairesi mühürü ve icra dairesi iban bilgileri olacak şekilde kontrol et belki onların kaşesini sen basarsın ortalıkta duruyorsa. ve icra müdürüne o ödeme emirlerini imzalattır. neyse ödeme emirlerinden bir tanesi dosyada kalacak. diğerini de tüketici hakem heyeti kararının 1 nüshası ile birlikte tebligat zarfına zımbala. dosya kapağına da dosya numaranı yazıp sırasına koyman gerekiyor sen koy ki yerini bir daha gidersen rahat bulasın.

bu tabi en ilkel icra dairesinde olanlar. aynı ilin farklı icra dairelerinde bile ayrı uygulamalar olabiliyor.

nickinden de anlaşılıyor ki fakir değilsin en iyisi git bir avukata vekalet çıkart ve kararı verip bekle :-)
  • eleutheiros  (01.11.16 21:57:37) 
Teşekkür ederim. Çok detaylı bir bilgi oldu :) paradan çok zamanım olduğu için kendim yapacağım sanırım :))


  • benfakirdegilim  (01.11.16 23:44:20) 
Daha onceden bana ancak avukat uzerinden yapabilirsin denmisti.


  • Kirmizibavul  (19.06.20 12:11:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.