[]

Avustralya'da IELTS'e girmek

Yakinda turist vizesi ile Avustralya'ya gidecegim. Bir kac ay sonra calisma vizesi alabilmem icin her bolumden 7+ aldigim bir ielts skorumun olmasi lazim. Writing'ten 6.5 aldigim icin son girdigim IELTS skorum karsilamiyor bu durumu.

Ana dili ingilizce olan bir ulke oldugu icin ozellikle Writing ve Speaking gibi belli bir cevap anahtarinin olmadigi bolumlerin daha zor olabilecegini dusunuyorum. TR'de bile Writing'ten 7'yi gecemezken orada gecebilecegimi dusunmuyorum acikcasi.

Dogru mu dusunuyorum? IELTS'e UK-Avustralya vs gibi ulkelerde giren oldu mu aranizda?

 
Olmadı ama ne alaka? Zaten Writing'de Speaking'de yabancı hocalar, genelde de İngilizler tarafından yapılıyor. Değişen bir şey olmaz kısacası.


  • skulldragon  (01.11.16 20:12:39) 
Bende Speaking'e hep Turk'ler girdi. Hatta bi tanesi tam Yozgat'li gibi konusuyordu, hic begenmemistim aksanini :)

Ingilizce konusulan ulkedeki giren kitlenin kalitesi daha yuksek olacaktir, o yuzden benim seviyem kotu gozukebilir gibi dusunuyorum
  • elon  (01.11.16 23:17:44) 
evet, avustralya'da ielts'e girdim.

soylediginiz seyi (au'da sinavin daha zor geldigini) ifade eden insanlar oldu. ama tersini soyleyenler de vardi. sanirim biraz goreceli.
yine de sinava hazirlik icin burada epey imkaniniz olacaktir. pratik yapma sansina filan da sahipsiniz. daha guzeli, bazi kurslarin kucuk ielts programlari vardir, grupca toplanip sinav pratigi yapar, puan arttirici tip'ler uzerinden feedback alirsiniz, benim cevremden musahitligime gore dogrudan etkili oldu, biraz puanlari arttirdi sinavda.

bir de, yogunluk nedeniyle istediginiz zaman sinav yeri bulmak kolay degil, ileriki aylara sinav tarihi (yahut civar sehirlerde daha yakin tarih) ayirtmak zorunda kalabiliyorsunuz.
aklinizda bulunsun.
  • viva paulista  (02.11.16 09:10:57) 
son 6 ayda iki defa ielts icin randevu aldim, yer sorunu yok, rahatlikla istedigin tarihte girersin sinava.


  • baldur2  (18.11.16 14:42:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.