[]

prag-budapeşte-viyana turu tavsiyeleri

Selamlar , 13 kasımda eşimle tur şirketi aracılığı ile prag-budapeşte-viyana 'ya gideceğiz , biraz araştırdım duyuruda ama tatmin edici cevaplar ve sorular görmedim, şu sorulara cevap verecek olan var mı acaba
1-prag para birimi çek korunası imiş , gittiğimiz ülkelerin para birimini mi almalıyız yoksa euro ile mi gitmeliyiz
2-euro ile gidersek 2000 euro yeterli olur mu ? ( 1300 euro aldık bile gerçi)
3-giyim ve kozmetik fiyatları buraya (istanbul) göre uygun mu ?
4-geceleri eğlenmek isteyenler için beğendiğiniz,tavsiye ettiğiniz gece klüpleri var mıdır ?
5-yemeden gelme , gezmeden dönme diyebileceğiniz önerileriniz var mı ?
6-Bir de sizce iphone 7 almalı mı , sanırım 1 yıl uluslararası garantisi oluyor

siz duyurucu arkadaşların tavsiyelerine güvenim sonsuz , şimdiden teşekkürler :)

 
1- Orada bozdurun ancak komisyonlara dikkat edin. Döviz büroları parayı bozmadan önce bir kağıt imzalatıyor, onu dikkatlice okuyun.
2- Tur ücretini, oteli, uçağı ödediğinizi varsayarak fazlasıyla yeter diyorum.

5- Prag'a 1 saat mesafedeki Terezin toplama kampı ikinci dünya savaşının ağırlığını güzel hissettiriyor. Bir de italyan mutfağını seviyorsanız pizza nuova'ya gidip sınırsız menüyü deneyin.
  • cakabo  (01.11.16 11:39:13 ~ 11:41:23) 
1-Euroyla gelebilirsiniz. Oradan kron almayın, muhtemelen bulmak uğraştırır, dolandırılma riski yüksek. Bankanızla görüşüp, buradan para çekme koşullarını da öğrenebilirsiniz. O da bir seçenek.

2-Kaç gün kalacağınıza göre değişir sanırım.

3-Kesinlikle ucuz değil, özellikle giyim oldukça pahalı.

4-Budapeşte'da vardı da adını unuttum, bulunca yazarım.

5-Çeklerin yemekler pek kötü, bilemedim ne desem. Ekmeğin içinde gulaş yapıyorlar, denenebilir. Bir de mangalda sosisleri güzel bak.

6-Iphoneların uluslararası garantisi yok diye biliyorum ama emin değilim. Eğer varsa alınabilir. Çekya fiyatlarına şuradan bakabilirsiniz: alza.cz sitenin sağ üstünde dil seçeneği var.
  • evrim halkasi  (01.11.16 11:46:52) 
1- pragda rehberimiz bizi bildiği bi yere götürmüştü, oradan çek korunası almıştık hepimiz, siz de rehberinize danışabilirsiniz bence.
2- yeter de artar.
4- karlovy lazne diye bi gece kulübü var pragda, duymuşsunuzdur zaten epey meşhur bi yer. 5 katlı falandı sanırım, her katta ayrı tarzda müzik vs. bu tarz ortamları ne kadar sevdiğinizi bilemeyeceğim tabii ki ama giriş pahalı değildi, gidip görün bence, beğenmezseniz çıkarsınız.
bir dee agharta jazz club diye bi mekan var. rehberimizin önerisiyle gidip aşırı memnun kalmıştık, çok iyi bi grup çalıyordu. şiddetle tavsiye ederim.
  • bxgx  (01.11.16 11:54:41) 
1) pragda kron budapeşte'de forint kullanılıyo ama ikisinde de sırf euroyla her işimi gördüm ama yine de değiştirebilirsiniz paranızı pragda bi türk döviz bürosu varmış ona iyi diyolardı kur olarak
2) ben üç şehirde birer gün kalıp toplam 150 euro falan ödemişimdir maksimum 2000 haydi haydi yeter
3)budapeştede olabilir kalanını sanmıyorum
4)budapeşte'de morrison's 2 prag'da karlovy lazne
5)viyanada snitzel, budapeştede gulaş, prag'da yukarda tepeye çıkarken böyle hamurişi bi tatlı yapıyolardı koni şeklinde içine istediğin malzemeyi koyuyodun o güzeldi
6)hiç bilgim yok
  • nundu  (01.11.16 12:04:13 ~ 12:32:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.