[]

macbook 12' ile video render performansı?

Merhaba arkadaşlar,

Büyük 17.3' win makinemi satıp macbook 12' alma niyetim var (1.2ghz 512 ssd islemcili olan late 2015 modelini)

ancak bolca youtube vlog için video render yaptığımdan dolayı adobe premiere olmazsa olmazım gibi. Bu nedenle video renderi hakkında kullanıcı yorumlarınızı alabilir miyim? (iphonedo videosunu seyrettim)

 
Valla aldığım gibi sattım ben o dediğin modeli. Render için pro bak. Bu model office uygulamalarını falan kullanıp internete girmekten başka bi işe yaramaz :(


  • la rana  (30.10.16 17:02:43) 
bende emektar md101tu/a pro'yu sattım geçen hafta :( Prolara bakayım ama taşınabilirlik aynı olacak neredeyse.

Birde prolarda 512 ssd olunca fiyat uçuyor.
  • Northern Mariner  (30.10.16 17:05:08) 
macbook air çok basit işler için yapılmış bir cihaz. ben olsam quad core i7'li eski mac minilere bakardım. monitör, klavye mouse bulduğun her yerde çalışırsın.


  • alperz  (30.10.16 17:22:12) 
core m işlemcili değil mi ya o? olmaz olmaz sakın. (kullanmadım ama incelemelerde macbook air'lerden kötü çıkıyordu)

mac mini fena fikir değil (ucuz olması açısından) illa laptop dersen macbook pro bak birkaç yıl öncenin modeli olsa da i5'li i7'li bir modeli iş görür. Bu arada vlog'lar fullhd'dir herhalde ama ileride 4k vb. işlere girerim dersen yine zorlar tabii.
  • rodriguez2  (30.10.16 17:36:06) 
ssd 256 olsa dahi 8+ ram ve harici ekran kartı bulunan pro modellere yönelmeni tavsiye ederim. Bir de 12' editing için düşünülesi bile değil.


  • Hendrix'e tapan adam  (30.10.16 18:24:24) 
vazgectim :) 1080p yi editlerdi zannediyorum,

17.3' i7 makineme devam :)) artik yeni cikan pro serisinin ucuzlamasini bekleyeceğiz :)
  • Northern Mariner  (31.10.16 22:43:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.