[]

Biber gazı etkili bir koruma aracı mı?

Başlık sorusu çok resmi oldu gibi :) ama sorum tam olarak bu işte :)... hiçç daha önce kendini biber gazı ile korumak durumunda kalan var mı? gerçekten karşıdan gelen saldırganı durdurdu mu? karşıdaki kişi bıçaklı falansa biber gazı etki edene kadar on kere bıçaklar beni gibi geliyor , çok kısa sürede etki ediyor mu bu biber gazı?




 
etki eder de o panikte onu hedefe tutturman mesele zaten


  • cekilmis gayfe  (30.10.16 15:13:17) 
canlı canlı bir teyzenin tramvayda tinercinin birinin direkt olarak suratına sıkışına tanık oldum. yani adamın suratına 3cm mesafeden falan sıktı teyze. gerçek bir cani, tam bir vahşi idi.
herkes "nolcak lan acaba" diye heyecala bekledi tabii ve tinerci sonunda hareket etti ama hepimizi şaşırttı. biz ağlayıp zırlar, af diler, tövbe ister diye beklerken, tinerci alenen enrage oldu ve yukarıdaki, tutangaçların sarktığı demirlere tutunarak bacaklarını havaya kaldırdı ve teyzenin yüzüne tekme attı. bir an için bağcılar-kabataş tramvayında değil sanki bir WWE müsabakasındaydık. teyze kendi, dilenci ise kendi ana dilinde hakaretler savururken sonunda bir sonraki durağa vardık. Tüm bunlar beyazıt - çemberlitaş arasında oldu ve valla gerçek lan.

yani özetle sanırım öyle süper etkili değil. en azından direkt etkili değil, bir süre sonra tam etkisini gösteriyor. çünkü bu tinerci çemberlitaşta inip kaçtı, biz o vagonda duramadık daha fazla. ağzımız yüzümüz aktı gaz yüzünden, diğer tarafa geçtik. bir süre sonra adamın ağzını burnunu eritiyor yani.

ha belki de tinercilere karşı etkisizdir. hani bir bağışıklık yaratıyordur tiner. bilemiyorum altan
  • naberabi  (30.10.16 15:22:56) 
aldığım kapsülü kendimde denemiştim. zaman kazanmak için kesinlikle çok etkili bi 5 dakika ağzım yüzüm aktı. daha sonrasında hiç kullanma şansım olmadı.


  • manuelka  (30.10.16 15:30:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.