[]

Sigara Bıraktıktan Sonra Duygusal Açlıkla Mücadele

1 hafta oldu. Canım nikotin istemiyor, sıkıntısız atlattım o bölümü ama son 3 günde akşamları çatlayıp yarılana kadar yiyorum. Ne olursa olsun hem de. Bir elimde leblebi varken diğeri ile peynir yiyorum falan. 5 dakika sonra meyve yiyorum onun ardından salçalı ekmek yiyorum saçma sapan.

Gün boyu sorun yok, çok rahatım, akşamüstü spora da gidiyorum akşam 8 e kadar her şey normal. Sonra yeme deliliği geliyor üstüme. Canım sigara istemiyor aslında. Sorun yemek yemeyi durduramıyor olmam ama aslında aç değilim.

Ne yapayım ne yaptınız?

Evdeki gıdalar sağlıklı, hazır yiyecek yok evde. Oruçlu kafasına girmem lazım.

 
Kalorisiz şeyler ye, salatalık falan.


  • Lim5  (30.10.16 11:45:33) 
Ben spora başladım o dönemde. 3 senedir hala yapıyorum. Hiç sigara içmedim.
Boşluktan dolayıdır. Salatalık havuç falan ye

  • hasmetizm 2046  (30.10.16 12:09:13) 
hasmetizm'in onerisine aynen katiliyorum.

spora baslayin. beslenmenizi de sporunuza uygun bicimde sıkı tutun. kondusyonunuzu artirin. bir yandan beslenme ve spor konusundaki bilincinizi artirin.

edit: nasil spor yaptiginizi ve nasil gidalar aldiginizi gozden gecirmeniz gerektigini dusunuyorum. belki basit seker alip durduk yere insulin seviyenizin yukselmesine sebep oluyorsunuzdur. bu da sizi ac hissettiriyordur. yine antrenmanlarinizi kendinizi vererek, kondusyonunuzu zorlayarak yapmiyor olabilirsiniz ve belki sonrasinda da vucudunuzun ihtiyaci olan besinleri almiyor olabilirsiniz. bunlari dusunun.
  • idexo  (30.10.16 13:39:25 ~ 18:48:36) 
Kabak cekirdegi.


  • duptıs  (30.10.16 13:55:44) 
spor yapıyorum demiş ya zaten.

bence sorun değil. yediğin şeyler kötü gıdalar değil. seni idare ediyorsa yemeye devam et, ne olacak. kilo alınır verilir. kaldı ki ekstrem kilolarda değilsen kilo almak kötü bir şey de değil sağlıksız şeyler yemiyosan.

annem gibi "sigarayı bırakınca kilo alıyorum ama, o da sağlıksız :/" gibi saçma sapan düşüncelere girme. iradeni sürdür, sigaraya başlama bahanesi bunlar hep.
  • nathanieltroy  (30.10.16 14:00:38) 
Sigarayi birakan kisilerin cogu kisinin bilmedigi bir seyden bahsedeyim: Sigara iciminde nikotin harici kimyasallardan bazilarinin kombinasyonu MAO inhibitasyonu olusturur. Yani bildigin antidepresan. Gunde 1 paket sigara icen biri nikotin bagimliligi yaninda gun icine bolunmus ufak doz olarak alinan antidepresan bagimlisidir ayni zamanda. Antidepresanlarin yaratacagi dopamin dengelemesine ihtiyac duyan bunye yemege verebilir kendini kolayca cunku yemek yemek de benzer bir etki yaratir beyinde (o yuzden yemek yemeyi durduramayan kisilerin sorunu mental olarak gorulur, self medication dedikleri olay). Benzer bir etkiyi spor ile de elde edebilirsin ki onu yapiyormussun. Ac degilken yemek yeme istegi beynin kucuk veya buyuk kisisine gore depresyon etkilerini bastirma ihtiyacidir yani. Eger boyle bir sorunun oldugunu dusunuyorsan bir profesyonelden yardim almayi dusunebilirsin. Bu problemin ciddi boyutta olduguna inanmiyorsan (ki olmayabilir yani) biraz irade ile zaman icinde bu istek azalacaktir (klinik anlamda depresyonun olmadigini varsayiyorum).


  • robokot  (30.10.16 14:09:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.