[]

Ford fiesta - korna ayari

İlk başta korna sesinin az olduğunu yayaların duymamasiyla farkettik. Su bildiğimiz üüü üü şeklinde öten ince korna var. Direksiyon simidinden sesini açınca da duyulmuyor. Sonra geçen gün korna sesi değişti nasıl oldu bilmiyoruz yanlışlıkla bi yere dokunduk galiba. Kalın ve sesi yüksek bir korna oldu. Ama bugün yine eski dandik haline geri döndü. Kilavuzda bulamadik. Nerden ayarlandığıni bilen var mı? Ya da sorun ne olabilir? Aptal bi ses çıkıyor kırmaya basınca.




 
korna dedigimiz sey duz bi hoparlor aslinda. onun da 2 baglantisi olur, sinyal ve canli uc. muhtemelen o baglantilarda temassizlik var. internetten bakip kornaya giden kabloyu takip edip baglanti noktasini saglamlastirmayi deneyin.


  • icim urperiyor  (30.10.16 00:35:42) 
@icim urperiyor cevap için tesekkurler. Ama biz hiç anlamıyoruz bu işten. ilk arabamız. Servise, ustaya yada bir tanıdığa mi soralım sizce?


  • curukturpkokusu  (30.10.16 00:42:48) 
Su kaçmış olabilir mi? Geçen bizim dükkanın kamyonetin kornası değişik çalıyor su kaçmış nasıl oluyor bilmiyorum ama yavaş yavaş sesi düzeliyor.


  • gozu acik sevisen yahudi  (30.10.16 01:44:11) 
su kaçmış +1.

korna dediğiniz şu huni şeklindeki hoparlörlere benzer. şöyle: images.hepsiburada.net

o huninin içine su dolunca osuruk gibi ses çıkıyor. haliyle kuruyunca da normal ötüyor.

lakin direksiyondan sesi açılabilen kornayı da ilk sizde duydum, belki farklı teknolojiye sahip bir kornanız da olabilir.

bir tek babamın arabada muayenede söktürülene kadar bir havalı korna vardı, onun düğmesi vardı, arabanın kendi kornası ve havalı korna arasında geçiş yaptıran.

bi de dolmuşçular falan çatçat tabir edilen bi işlem yaptırır kornaya. bobinine fazla tel mi ne sardırıyorlar, daha yüksek ses çıkarıyor. hani sizde bu iş düğmeyle falan ayarlanıyorsa bilemedim.
  • kibritsuyu  (30.10.16 02:02:15) 
once makine-elektronik konusunda az bucuk bilgisi olan bi tanidik varsa ona soyleyin. kornanin soketi cikmis veya icine su dolmus bi bakiver diye. sanayiye giderseniz muhtemelen o kornayi degistirirler, 3 haneli bi fatura cikarirlar.

bu arada babamda da 2005 fiesta var, direksiyonda korna ayari yok sanirim. direksiyonun solundaki konsol kisminda far ayari var.
  • icim urperiyor  (30.10.16 02:23:00) 
Su kaçmış olması muhtemel. En son 60 lira gibi bişey hatırlıyorum. Taktır yan sanayiyi geç.


  • babilbaligi  (30.10.16 07:05:21) 
Direksiyonda korna işaretinin altında bildiğimiz volume sembolü var dik üçgen şeklinde.ben onu ses acma diye algiladim ama yanlış anladim demekki. Bir de acaba kalın ve ince olarak iki korna mi var ve o nasıl değişiyor? Yoksa aynı ses bozukken düt saglamken dat diye mi geliyor?


  • curukturpkokusu  (30.10.16 10:58:23) 
radyonun ses açma düğmesi olabilir mi acaba? direksiyonda genellikle radyonun uzaktan kumanda düğmeleri de bulunur.


  • kibritsuyu  (30.10.16 20:38:13 ~ 20:38:23) 
@kibritsuyu hayır radyo ve hız sabitleyici düğmeler ayrı blok halinde:)


  • curukturpkokusu  (30.10.16 21:20:14) 
Link vermeyi bilmiyorum ama ford fiesta direksiyon yazınca çıkan fotolarda az çok belli oluyor. Klakson simgesi ve hemen altında ucgenimsi şekil.


  • curukturpkokusu  (30.10.16 21:23:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.