[]

uyap sistemi kullanımı

uyap ne derecede önem arz ediyor? veya genelde ne şekilde amaçlar için kullanıyorsunuz( bir çok kullanım alanı var içinde)? mesela geçenlerde bir seminerde harç masrafı hesaplama olayını gösterdiler, 100 bin tl'lik bir davadan 2000 küsur tl masraf hesaplayıp müvekkile gösteriyoruz vs. bu masrafın üstüne ekstra ne kadar meblağ eklersiniz müvekkile? icra dosyalarında sağlıklı işliyor mu bu sistem? vekalet nasıl gönderiyoruz? uyap sertifikasına dikkat eder mi işveren genç bir avukatı yanına alırken? ve sizin aklınıza gelen diğer hususlar...




 
İşin icra dairesi tarafindan konusacak olursam uyap uzerinden harclari yatirmayi, takip acmayi,vekaleti falan yatırmayi bence öğrenin sizin icin kolaylik olur, bi ton dertten kurtarır.
He tabi ekraninizi bilmiyorum, nasil yapilacagini falan.

  • baharat  (29.10.16 23:07:03 ~ 23:08:09) 
Adalet bitirdim ben. UYAP 1 ve UYAP 2 diye iki tane dersim vardı. Her şey onun üzerinden yapılıyor. Avukatlar genellikle şifrelerini yardımcılarına veriyor, onlar hallediyor işleri. Daha çok şu kullanılır demek zor. Herkes kendine göre bir şeyleri daha çok kullanır. Suçlunun üzerindeki eşyaların sisteme kaydedilmesinden tut suçlunun ceza infaz kurumunda işlediği disiplin suçlarına kadar birçok şey yer alıyor sistemde. Dava açma ve dava takibi için daha çok kullanılıyor tabi.


  • dissendium  (29.10.16 23:07:06 ~ 23:08:06) 
Gelenekçi avukatlar bazi islemleri ille adliyeden yapacagim diye tutturuyor ama hemen her işlemi uyapla yapabilirsiniz. Gorundugunden cok daha fazla işe yariyor aslinda. Dava açmak, harcini yatirip tarayip vekalet, yetki belgesi sunmak, butun dilekceleri, beyanlari gondermek, harc yatirmak vs... uyap sertifikaniz olsun mutlaka. Isverenin kendi uyap sertifikasi vardir. Sizin de olmasi tabi ki gerekir. Cunku islerin bir kisminin takibini siz yapacaksiniz ve hem sizin hem de ofisin genel işleyişi icin cok gerekli.


  • aquarium  (29.10.16 23:34:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.