[]

Lozan Antlaşması ( 12 adalar meselesi)

Bugün YHT Garı açılışında Büyük üstadımız, asrın lideri, Yeniden dirilişin ulu reisi CB-RTE

''12 adaları kaybetmemizin başlıca sebebi, Lozana imza atanlardır.'' dedi.


Ehh ne olacak şimdi?

Bu saatten sonra 12 adaları geri almak için Suriye den sonra Yunanistan'a mı saldıracağız?

 
  • feel the blanks  (29.10.16 21:19:06) 
Bunu diyen tarih bilmiyor herhalde. On iki ada Trablusgarp Savaşı sonrasında yapılan Ouchy Antlaşması sonucunda İtalya'ya bırakıldı. Daha sonra İtalya adaları Yunanistan'a bıraktı. Yani adaları teorik olarak biz vermedik kimseye. Adalar bizim elimizden çoktan çıkmıştı. Bunlar koskoca Anadoluyu kazanç olarak görmezler de üzerinde hayvan bile yaşamayan kıç kadar toprak parçalarını kayıp olarak görürler. Bunların hiçbirini ciddiye almayacaksın.


  • dissendium  (29.10.16 21:25:19) 
dissendium açıklamış zaten.

onun dışında da 7 yıl sonra geçerliliğini yitireceği için almaya hakkımız olacak sanırım.

edit: komik olmayan şekilde dalga geçiyorum, evet.
  • bir ileti paylastim  (29.10.16 21:28:32 ~ 22:27:57) 
@bir ileti paylaatim
Lozan'in geçerliliği nerede yazıyor 7 yıl sonea bitecek diye? yok öyle bir şey.

  • karacigerim vur kadehlere  (29.10.16 21:54:25) 
aslında teknik olarak 12 adaları italya'ya bırakmadık, emanet ettik. sonra alacaktık güya ama italya dedi ki; vermiyorum, hadi al bakayım. alamadık, öyle kaldı.

12 adaları kaybetmemizin başlıca sebebi uşi'ye imza atanlardır. onlar kim? ecdad diye övündüğü. cıkcık, insan ecdadına laf atar mı?
  • tosiba  (29.10.16 22:42:38 ~ 22:43:45) 
"ne olacak simdi?": erdogan saflari belirleyip siklastirmaya calisiyor, yol yapiyor, kamplastiriyor, kutuplastiriyor... hangisini begenirsen.

akli basinda adamin soyleyecegi laf degil kabul ama bu tarz "yem"leri yutmamak cahilin seviyesine inmeden karsilamak gerek. mesela uygun bir tarih kitabi hediye edersiniz. o da ozetini cikarttirir okur, ogrenir. olur biter.

not: adamlarin suriye politikasi hala sikintili. ABD turkiye'nin hicbir istegini goz onune almiyor. amerika goz gore gore "kurt ve arap argadaslarla takiliyoruz" dedi. turkiye "biz de variz" diye bagiriyor ama duyan yok. "dost ulke" dedigin senin ulkende teror estirenlere silah ve para yardimi yapiyor, bunlari besliyor. bu kadar ezik bir dis politika olabilir mi? bu nasil saklanir? esasen saklanmaz da iste milletin agzina sakiz verirsen. mesele sicakken konusulmaz, gundem degisir olur biter...

bop esbaskani olarak biraz kirgin sanirim amerikalilara.
  • idexo  (29.10.16 23:02:52 ~ 23:08:20) 
Akp tabanı Atatürk'ün başarısız olduğunu sansın istiyor. Yoksa bi halt edeceği yok.

Izmir Aydın Manisa Afyon Balıkesir Kütahya Yunan işgalindeyken adalar nasıl bizim oluyor diyecek zekaya sahip olanlar değil zaten kitlesi. Doğru yanlış konuşuyor işte.
  • babilbaligi  (30.10.16 07:26:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.