[]

Uçak kazası tazminatı

Uçak kazalarında tazminat veriliyor mu hep ölenin ailesine? hangi durumlarda verilmez? Mesela pilotaj hatası ise verilmez mi?Genel bi sorudur.




 
pilotajsa o zaman havayolu şirketi vermez mi :)

buyurun: www.hurriyet.com.tr
  • qobel  (28.10.16 23:49:08 ~ 23:52:30) 
direk uçak kazaları için özel bir düzenleme var mıdır bilmiyorum ama genel olarak benim bildiğim bu konuda haksız fiil hükümlerine dayanarak tazminat talep edilebilir. tbk'daki haksız fiile dayanan hükümler şu şekilde:
1. Ölüm ve bedensel zarar
a. Ölüm
MADDE 53- Ölüm hâlinde uğranılan zararlar özellikle şunlardır:
1. Cenaze giderleri.
2. Ölüm hemen gerçekleşmemişse tedavi giderleri ile çalışma gücünün azalmasından ya da yitirilmesinden doğan kayıplar.
3. Ölenin desteğinden yoksun kalan kişilerin bu sebeple uğradıkları kayıplar.
b. Bedensel zarar
MADDE 54- Bedensel zararlar özellikle şunlardır:
1. Tedavi giderleri.
2. Kazanç kaybı.
3. Çalışma gücünün azalmasından ya da yitirilmesinden doğan kayıplar.
4. Ekonomik geleceğin sarsılmasından doğan kayıplar.

pilot hatası vb. başkasının hatasından kaynaklanan bir durum olduğunda da yine tazminat istenebilir. tazminat istediğiniz kurum daha sonrasında kusurlu kişilere rücu edebilir. bu sizinle alakalı bir mevzu değil ama.
  • manuelka  (28.10.16 23:50:52) 
pilot firmanın sorumluluğunda. pilotaj hatası var ise firma vermeli.

2009'da thy'nin uçağı düştüğünde suçun boeing'de olduğu belirtilmişti. kazadan kurtulan bi kadın boeing'den yüklü bi tazminat almıştı diye hatırlıyorum. aramaya üşendim şimdi.
  • spirit crusher  (28.10.16 23:51:12) 
bilet alırken aşağıda seyahat sigortası istiyor musunuz diye soruyor. thy için 4tl sanıyorum. alırsanız aileniz zengin, almazsanız allah rahmet eylesin.


  • brakgn  (29.10.16 00:25:53) 
@brakgn

onun olayı farklı. tam bilmiyorum hukukçu değilim ama her türlü sizin bedensel ve zihinsel bütünlüğünüze zarar tazminat konusudur.
  • gliderpilot  (29.10.16 02:20:57) 
Gliderpilot +1 hukukçuyum evet onun olayı farklı. Sigortadan para almak için evet sigorta yararlıdır ama sigorta olmasa bile zarar tazmin edilebilir.


  • medusa  (29.10.16 13:02:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.