[]

Evleneceğiniz Kişinin Eğitim Seviyesi

Aslında gönül işleri ama soru sormak istediğim için soruya açtım.

Evleneceğiniz kişinin eğitim/meslek durumu sizin için ne kadar önemlidir? Örneğin siz iyi bir üniversiteden mezunsunuz ve iyi bir işte çalışıyorsunuz geleceğiniz parlak vs. ama lise mezunu bir kızdan hoşlandınız? Bu durumda evliliği düşünür müsünüz yine de yoksa denk değiliz deyip vaz mı geçersiniz?


 
hic fark etmez.
universite mezunu olmamasını isterim hatta, çok bilmiş oluyor universite okuyan tipler. özellikle kadınlar:) şu an birlikte oldugum kişi yl seviyesinde ve sıkıcı ya, biiraz şapşallık istiyorum ben:)

  • benaslindayohum  (28.10.16 23:16:38 ~ 23:18:33) 
doktora yapıyorum, akademik olduğum için profesörlüğe kadar yolu var.
anlaşabiliyorsak, kendini geliştirmiş biriyse ne mezunu olduğu önemli değil.

edit: ancak eğitim seviyesi düşük olan erkekler problem edebiliyor kadının eğitimini. tabii ki evi de kadın olarak ben geçindirmeyeyim, işi gücü olsun.
  • kayranin kedisi  (28.10.16 23:18:57 ~ 23:22:26) 
Lise mezunu yine iyi tabi kendinide geliştirmeye önem veren biri ise fark etmez diye düsünüyorum ama davul bile dengi dengine demişler. çok örnekler var ortada, olmuyor eğer gerçekten açık bir şekilde kültür farkı eğitim farkı var ise, tabi karakterlerinizde önemli birbirinizden bir süre sonra eğitimsizliğinizden ve bunun getirdiği hareketlerden nefret etmicekseniz, önem vermicekseniz bu duruma olabilir.

Toplantılarda yemeklerde mesela göze batıyor bu durum eğer böyle ortamlara giricekseniz ilerde..
  • eja  (28.10.16 23:19:57) 
peki hayat şartları, tek kişinin maaşıyla geçinmek zorunda olmak, işsiz kalınca aç kalma korkusu vs. bunlar düşündürmez mi sizi?


  • peace.on  (28.10.16 23:20:02) 
Evlilik ciddi bir şey bence. Sevgililik gibi değil. Evlilik için birçok noktada uyum sağlamak gerek. Eğitim bu kriterlerden sadece biri. Sadece buna bakarak kesin bir şey diyemem. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki gerçekten değerli biriyse lise mezunu da olsa sevgili olurum.


  • dissendium  (28.10.16 23:20:27 ~ 23:22:53) 
Kendini geliştirmeye bağlı +1
"Biz de hayat okulundan mezunuz kızım" demiyorsa, öğrenmeyi seviyorsa bunu bir kriter olarak kullanmam.

  • aychovsky  (28.10.16 23:20:32) 
üniversite mezunu olmayan kişiyle arkadaşlık etmem.

not: üniversite mezunları çok kıymetli diye değil. üniversite mezunu bile olamamış diye.
  • tchuck  (28.10.16 23:21:06) 
Eğitimi önemli, en az benim ayarımda olmalı. Eğitimli cahil de olmamalı.


  • Lim5  (28.10.16 23:21:24) 
Lise mezunluğu ne zaman aşağılanır oldu yahu? Vay anam vay.

Cevap: İnan üniversite eğitimi o kadar önemsiz ki ilişki esnasında. Ha ben meslektaşım avukatlarlayken esnaf kocamdan utanıyorum kafasındaysan ya da doktorlar grubuma kuaför karımı sokmak istemiyorum diyorsan o senin bileceğin iş.

Ama evde farketmez, aşk ve sevgi bunları dinlemez.
  • medre  (28.10.16 23:35:36) 
öncelikle: www.5harfliler.com
:D

Şimdi erkek kadın ayrımı var orada. Kadınlar hipergamiye daha yatkınlar kendilerinden düşük seviyede bir erkeğe tiksinerek bile bakabilirler. Ha eğitim seviyesi olarak daha alt ama çok yetenekli-bilgili vb. ise onu telafi eder. Erkeğin bir konuda gerçekten iyi olması lazım.

Fakat erkeklerde öyle illa entelektüel olsun eğitim seviyesi yüksek olsun isteği olmuyor. Hatta güzel ve yeteneksiz-bilgisiz kız ortalama ve entelektüel kızı geçebiliyor.(tercih edilme olarak)

Ben şahsen önemsiyorum. Bırak lise mezununu üniversitedeki birkaç kızla flört ettiğimde konuşacak pek ortak şey bulamamıştım. Sevgili bile olmak garip geliyor evlilik ııh. Kendisi bir şeyler yaptıysa kendini geliştirdiyse işler değişir tabii.

yine ek olarak, aslında daha az eğitimli-saf kadınlarla ilişki biraz daha kolay. Birçok erkeğin güzel ama aptala gitmesinin bir sebebi o bence.

further reading:
eksisozluk.com
  • rodriguez2  (28.10.16 23:43:20) 
cehalet tahammul edebildigim birsey degil. o sebeple, cok onemli...


  • e haliyle  (28.10.16 23:45:22) 
Olmaz vazgeçerim. Davul dengi dengine abicim öğrenin artık bunu. Şimdi birisi gelir benim ordinaryüs profesör arkadaşım ilk okul mezunu ile çok mutlu diye anlatmaya başlar.


  • gozu acik sevisen yahudi  (28.10.16 23:48:46 ~ 29.10.16 00:00:04) 
lise mezunu, üniversite terk adam hayatta sevdiğim ilk kişiydi,
üniversite okuyan (biz birlikteyken) adam sonradan psikopat çıktı, kendisinden şikayetçi oldum,
şu an da üniversite mezunu bi adamla birlikteyim, çok mutluyum. kendini geliştirmeye bağlı gerçekten.
  • nice tnetennba  (28.10.16 23:56:50) 
ne yalan soyleyeyim buraya 'onemli olan kendini gelistirmesi' yazsam da icten ice dert ederdim ben universite mezunu olmamasini. bunu lise mezunlarini asagilamak ya da universite mezunlari superdir demek icin soylemiyorum ama kultur uyusmasi onemli bir sey. tabii ki universite mezunu olup hicbir seyden anlamayan insanlar oldugu gibi lise mezunu olup kulturel anlamda kendini cok gelistirmis insanlar var. yine de bu benim aciklayamadigim sacma bir takintim iste.


  • fraise  (29.10.16 00:05:35) 
liseyi bırak ünivesite okumuş adamlarla konuşulmuyor ki...
geçen bir ortamda proletarya ne demek açıklamak zorunda kaldım.

eğitim/meslek durumu benim için önemli çünkü anlaşamıyoruz. bu da 2*2 =4 kadar açık bir durum. o ne ki sayısal altyapısı olmayan adamlarla, kafası matematiğe basmayan adamla bile anlaşamıyorum ben.çiçek böcek kelebek diye gezen, ailesi zengin diye okulu sallamış diplomayı almamış adamlar var mesela sorun diploması olamması değil sorun adamın rahatlığı. Genelde baba parası yemek dışında hayatta bir beceri de kazanamamış oluyorlar, deli olurum öyle tiplere.

Ha ama adam zehir gibidir, imkanı olmamıştır, erkenden çalışmaya atılmak zorunda kalmıştır, yaşadığı ülkede farklı şartlar vardır, üniversite eğitimi olmayan bir mesleği vardır vs bunlar olur. Mesele üniversite okumak değil belli bir kafa/zeka düzeyinde olmak.
  • niye ama  (29.10.16 00:23:34) 
Eğitim seviyesi, kültürü, hayata bakış acısı vs benimkinden kısıtlı olan adamla birlikte olmam. Bana bir şey katmayacak çünkü, ilişkilerin her türlüsüne böyle bakıyorum. Hatta linc edilebilirim ama atıyorum, adını hiç duymadigim bir apartman üniversitesinden mezun olanlara da çok iyi gözle bakmıyorum. Çok fena fasistim bu konularda.


  • piremses  (29.10.16 00:49:50) 
Annem ilkokul mezunu, ortaokul bile değil bak, ama çoğu boğaziçi'liden çok daha fazla kitap okur, kendini geliştirir, düzgün programlar takip eder vs ve çoğundan daha iyi mantık yürütebilir. Bir tane acun programı izlemişliği yoktur mesela. Sıradan bir üniversite mezunundansa resmen çok ileridedir. Sıradan bi üniversite mezunu adamın zaten futbol araba ve survivor dışında konuşacak neyi var ki bu ülkede?

Yani sadece anneme bakarak bile biri üniversite mezunu değil diye ondan vazgeçmem.
  • noluyo yaa  (29.10.16 00:52:14) 
kendini geliştirmiş olması yeterli.
ne mezunu olduğu önemsiz.

  • lonelyman  (29.10.16 00:52:47) 
son tahlilde olay ailede bitiyor. aile o kafadansa huzur vermiyor, vermeyecek. 5 yılımı yediler. 6 aydır depresyondayım.

annelik dedigimiz o kutsal makam öyle acımasız olabiliyor ki.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (29.10.16 00:53:29) 
Evlenme kafasına girdiysen zaten kızla uzun süredir muhattapsındır. O zamana kadar da diplomadan daha fazla kız hakkında sana fikir verecek veri toplamışsındır çoktan.


  • arnold schwarzeneger  (29.10.16 14:13:32) 
eğitim seviyesini umursamam. ama bu çok seçici olmadığım anlamına gelmiyor. bir kızla muhabbet ederken (henüz nedir necidir bilmiyorken) konuşma konuları, verdiği cevaplar, sorduğu sorular, bilgisi, kültürü vs on dakikada ortaya çıkıyor. o noktadan sonra mezun olduğu üniversite ya da lise mühim değil. ama, iş ciddiye bindiğinde, çalıştığı iş çok önemli. kazandığı paradan dolayı falan değil; tamamen bencil sebeplerle: ne kadar yorucu bir iş, aileye vakit ayırabilir mi, çok fazla erkekle muhatap olur mu vs vs.


  • sen git ben geliyorum  (04.11.16 18:09:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.