[]

Turk Telekom'dan Superonline'a gecis

Merhaba gencler

Telekom'dan Superonline'a gecmeyi dusunuyorum da (Telekomla sozlesme bitiyor) gecis surecini merak ediyorum. Eger apartmanda baska Superonline kullanicisi yoksa (ki yok) evin onunu kaziyorlar vs diye birseyler duydum. Bu dogru mudur?


 
Dubleks evde oturuyorum. Aradım ben size geçmek istiyorum dedim. Tamam olur dediler. İşlemleri onlar yaptı onay veriyorum vs vs. Geldiler modemi verdiler. Size mesaj atınca takın kullanın dediler. 1 haftalık süreç idi bu. Tabii 1 haftalık süreçte ttnet kullanmaya devam ettim. Evet hiçbir işime yaramadı bu anlattığım.


  • kablelvuku  (28.10.16 20:26:48) 
Peki bir yeri kazma durumu olmadi mi?

Bir de memnun musun Superonline'dan?
  • madonnanin yagli zencisi 2  (28.10.16 20:59:10) 
şimdi geçmek istediğiniz internet hizmeti hangi tür? fiber mi adsl mi? adsl ise şayet kazma falan yok. bizim binada komple internet yoktu bi tek benim vardı direkt aradım nakili 2.5 ayda yapabildiler ama yaklaşık 3 sene kullandım geçen aylarda da iptal ettirdim.

zira superonline herhangi bi arıza olduğunda türk telekom'a bildiriyor ama türk telekom da bu superonline abonesi nasılsa diye salladıkça sallıyor. 1 günlük işi 1 haftada yapıyorlar. saç baş yolduruyorlar insana. tavsiye etmiyorum yine de siz bilirsiniz.
  • pomaks  (28.10.16 21:03:11) 
ev kazma falan diye bir şey yok. ben geçecektim de çok beklettiler bir de tartıştım telefonda müşteri hizmetleri ile istemiyorum iptal edin dedim. superonline çok sorun çıkarıyor benden söylemesi. kablonet geçin altyapı varsa. yoksa da vodafone şu an kullanıyorum öneririm.


  • memintolar olmadan asla  (28.10.16 21:04:40) 
ev kazma falan diye bir şey var. ama şöyle.

adsl ise kazma falan yok. zaten mevcut adsl kutusundan , telekom altyapısı üzerinden bağlanıyor.

ama fiber bağlatacaksanız şöyle oluyor. sokaktan geçen fiber kabloları döşerken apartmanın önüne (içine değil) kadar getirip yere ufak bi kapak koyuyorlar (üstünde superonline f/o yazıyor hatta).

apartmanda tesisat yoksa önce yönetici superonline'a başvuruyor, superonline gelip, o kutudan binanın içine kablo çekip (işte burası kazmalı olan yer, o kabloyu) superonline fiber kutusu koyuyor. ondan sonra isteyen abone olduğunda o kutudan daireye hat çekiliyor.

yani fiber bağlatacaksanız, sokağınızda fiber var fakat binada kutu yoksa kazıp kutu koyacaklar önce.

kamoanyası falan mı var bilmiyorum ama bu kutu koyma işi için apartmandan herhangi bir ücret almadılar. ama gelir bir gün boyunca apartmanın içine stand açtılar, gelen gidene tanıtım yapıp fiber sattılar. ben de aldım hatta.
  • kibritsuyu  (28.10.16 21:13:41 ~ 21:15:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.