[]

Laptopa çay döküldü, klavye bir garip çalışıyor?

Arkadaşlar dün laptop'uma çay dökülmüş. Şekerli çay. Annemler de sağolsunlar laptopu kapatmadan ters çevirerek kurutmaya çalışmışlar.

Ben gelir gelmez pilini söktüm ve kurumaya bıraktım.

Şimdi laptop problemsiz açılıyor. Fakat klavye bir garip çalışıyor. Harflere bastığımda başka alakasız harfleri de basıyor klavye. Mesela a'ya basıyorum. A" yazıyor. T'ye basıyorum "TY" yazıyor. Birbirine yakın ya da uzak başka harfleri de basıyor klavye.

Bu sorunun çözümü var mı? Yoksa gitti mi güzelim laptop?

 
aynisi gecen gun basima geldi. muhtemelen iceride kuruyup/yapisip bozuldu klavye, gecmis olsun. bende de sol taraftaki bazi tuslar calismiyor. harici klavye kullaniyorum.


  • der meister  (28.10.16 19:35:25) 
tuşları sök, ıslak mendille sil.
düzelirse böyle düzelir, düzelmezse çalıştığına şükretmekten başka seçenek yok.

  • kayranin kedisi  (28.10.16 19:36:25) 
Yeni laptop klavyesi al eski bir model değilse.


  • cakabo  (28.10.16 19:43:52) 
Tuşları söküp temizleyebilirsin.ancak yerlerini not al ve çikarirken plastik tirnaklari kirmamaya calis.olmazsa harici klavye alirsin


  • delicevat  (28.10.16 19:46:41) 
Laptopa bağlı klavye laptoptan kolayca ayrılabiliyor . Bunun için laptoptaki klavyeyi iyice gözlemle üstte tutan tırnaklar vardır bunları tırnak makasının tırnağı törpülemek için kullanılan kısmı gibi ince bir aparatla tornavida vs ile laptop platformundan kurtaracaksın. Klavyeyi biraz kendinize çekip arkasındaki soketli bağlantıyı yerinden ayıracaksınız. Burada ayırma işlemini yaparken mandal gibi bir mekanizma ile soketi serbest bırakmayı unutmayın. Klavye artık laptoptan bağımsız olduğu için güzelce yıkayın temiz görece olarak hafif sıcak su kullanın çay dökülmüşse zaten zift gibi bir platformda olan yapıyı ancak böyle temizlersiniz. Sonrasında wd40 gibi hordavatcılardan alacağınız pas kir çözücü kullanarak da -sprey olarak piyasada mevcut- temizliği garantiye almış olursunuz. Bu işlemlerden sonra klavyenin iyice kuruduğunu emin olduktan sonra geri takarak kullanabilirsiniz. Diyelim ki klavyeniz kullanılamaz durumda o Zaman laptop klavyesi siparişi verip kendiniz yerine takabilirsiniz. Fahiş ücretlerle sözde bilgisayar tamircilerine yol almayın.


  • creedwar  (28.10.16 23:21:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.