[]

Heroes 3 ustalarından yardım (skiller)

ingilizce yetersizliğinden ötürü heroes 3'te bazı skillerin tam olarak ne anlama geldiğini çözemedim, işin içinden tam olarak çıkamadığım skiller aşağada.. Bu ne arkadaş sen ne yaptın demeyiniz lütfen en azından oyun içersinde en önemli 5-6 skillin aşağadakiler içersinde hangisi olduğu ve ne işe yaradığını yazarsanız da pek makbule geçer..

Archery
Armorer
Artillery
Ballistics
Eagle Eye
Estates
First Aid
Intelligence
Leadership
Learning
Logistics
Luck
Mysticism
Offense
Pathfinding
Resistance
Scholar
Scouting
Sorcery
Tactics
Wisdom

 
sözlüğe bakmayı denediniz mi? çoğunu bulabilirsiniz bu şekilde.


  • lemmiwinks  (15.12.09 01:47:52) 
evet.. ama kelime anlamları dışında bu tabirlerin oyun içersinde çok farklı anlamları var ve bu skillerin bazılarının önem derecesi daha fazla.. işte benim sorduklarımda en azından usta oyuncuların önem verdiği 5-6 skill'in hangisi olduğu ve ne anlama geldiği..


  • joehigashi  (15.12.09 01:50:52 ~ 01:51:36) 
Archery: Menzilli silahlarin (Ok/yay, Magi'lerin buyusu, Beholder'in gozunden cikan isin vs.) verdigi hasari arttirir. Hem Savasci (Combat)hem Buyucu (Magician) hero icin onemli.

Armourer: Birimlerinin aldigi hasari dusurur. Yakin dovus agirlikliysan onemli (Savasci Hero).

Artillery: Ballista'nin verdigi hasari arttirip iki kere ates edebilmesini saglar. Ballista toptan gereksiz oldugu icin salla her sekilde.

Ballistics: Usttekinin Catapult'lusu gibi. Kaleler cok el degistiriyorsa ise yariyor biraz. Ama cok da onemli sayilmaz, sona birakabilirsin.

Eagle Eye: Hero'n, Rakibinin savas sirasinda yaptigi buyuyu, savastan sonra ogrenir. Bi noktadan sonra sadece Implosion kullanacagin icin gereksiz.

Estates: Oyuna hizli baslamani saglar, ama bi yerden sonra gereksiz. Skill slotu isgal etmesini umursamiyorsan oyunun baslarinda edin. Bir de, haritada altin azsa isine yarar biraz.

First Aid: Ilkyardim cadiri. Oyunun en gereksiz seyi, unut.

Intelligence: Spell Point'ini arttirir. Dusuk level buyuculerin isine yarayabilir, ama oyun uzun surecekse ve hero'n yuksek level'lara ulasacaksa tecih etme. Zaten ileride on milyon SP'n olacak.

Leadership: Moral ekliyor. Pek gerekli sayilmaz.

Learning: Her sekilde aldigin experience'i arttirir. Hero'nun daha hizli level atlamasi icin gerekli.

Logistics: Hero'nun dunya haritasindaki yurume uzakligini arttirir. En yararli skilllerden biri. Kacan adama tur bindirmek icin ideal.

Luck: Adamlarinin Critical vurma sansini arttirir, ki super bi seydir. Al mumkunse.

Mystcism: Gunluk Spell Point regeneration'ini bi kac puan arttirir. Buyucu hero icin must do.

Offence: Yakin dovus hasarini arttirir, Archery'nin yakin dovuslusu. Kesinlikle alinmali.

Pathfinding: Farkli topraklarin getirdigi yurume dezavantajini kaldirir. Sadece tek bi toprak turunden olusan haritalarda (mesela sadece Grass, mesela sadece Sand) gereksiz. Onun disinda Logistics'le iyi gider.

Resistance: Buyuye karsi direnc. Karsi tarafin buyusunun HIC islememesini saglayabiliyor. Butun hero'lar icin onemli, ama ozellikle buyu konusunda kit olanlar icin elzem (Stronghold herolari gibi)

Scholar: Diger bir hero'yla asker degis tokusu yaparken, diger karakterdeki farkli buyuleri de otomatik ogrenir ve ogretir. Bir suru hero kullanacagin buyuk oyunlarda iyi gidiyor.

Scouting: Hero'n dunya haritasinda daha genis bir alani gorebilir. Cok yararli sayilmaz, ama erken uyari iyidir dersen tercih edebilirsin.

Sorcery: Her turlu buyunun hasarini/etkisini arttirir. Buyucu hero bunu almazsa madara olur.

Tactics: Savastan once adamlarini dizebilmeni saglar. Slotun bostaysa alabilirsin.

Wisdom: Daha yuksek seviye buyuleri ogrenmek icin. Buyucu hero'lar almak zorunda gibi bi sey. Combat hero'na buyu yaptirmayacaksan (ki yaptirma, baska skiller var guzel) alma.

Evet, umarim yardimci olabilmisimdir.


PS: unutmadan, buyucu hero'larda Air/Water/Fire/Earth'ten birine abanmayi unutma. Tavsiyem Fire ve Air, ama kendi oyun zevkine gore digerleri de superdir :)

bi PS daha: lan gece gece peygamber gibi yazdirdin, bi yemek ismarla artik :(
  • kabraxis  (15.12.09 03:03:38 ~ 03:11:18) 
Eagle Eye, Estates, First Aid, Learning, Scholar, Scouting, Tactics, Artillery kimi zaman gerekli olabilse de genellikle gereksiz.

Benim olmazsa olmazım, Diplomacy. Wisdom olmalı mutlaka. Pathfinding ve Logistics çok önemli. En az bir hero'nda Ballistics olmalı kalelere kolay girebilmen için.
  • paranormal  (15.12.09 08:21:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.