[]

Mac OS Terminal Dosyası Kaydetme

Merhaba. Terminal'i açıp diskutil eject /dev/disk2 komutu yazıyorum her seferinde, Optibay hdd'sini eject etmek için. Bunun yerine masaüstüne dosya olarak kaydetsem, çift tıklayınca Termianl açılsa, otomatik çalışsa ve eject etse, bunu nasıl yaparım? Windows'taki xxx.bat gibi bir şey istiyorum. Teşekkürler.




 
#!/bin/bash #burası mac os x'de farklı olabilir
eject /dev/disk2

bunu kaydet, chmod +x kaydettigindosya.sh çift tıkladığında çalışır mı bilmiyorum ama

birde .bashrc dosyasına "alias e=eject /dev/disk2" yazarsın, kaydedip yeni terminal açtıp e enter yaptığında bu komutu çalıştırır.
aklıma gelenler bunlar.
  • selam  (28.10.16 01:49:14) 
kaydettiğim dosya textedit dosyası olarak açılıyor. Uzantısı .sh olarak yapıyorum, Untitled.txt'yi Untitled.sh'ye çevirdiğim halde Text dosyası açılıyor :/


  • empty man  (28.10.16 02:00:25) 
bir de cift tiklayarak acacagin dosyayi textedit degil de default olarak terminal ile acmasini deneyebilir misin?


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (28.10.16 02:41:00 ~ 02:41:17) 
Harika! Sorunu terminal ile birlikte aç diyerek çözdüm :)
Teşekkürler selam ve eksiyen adam.

  • empty man  (28.10.16 02:44:38) 
text edit'te kaydederken aslında dosya.sh.txt olarak kaydetmişsindir. şimdi o dosyaya open with terminal diyerek işleri iyice bok etmiş olabilirsin. ona bir bak. böyle işler için nano diye bir shell text editor var onu kullan.


  • alperz  (28.10.16 04:56:18) 
dosya.sh.txt olarak kaydetmis olsa bile (ki sh diye kaydet dersen sh diye kaydeder textedit.) terminalle actigind abir problem yasamaz. eger istedigi isi yaptirabildiyse dogru olarak kaydetmistir.

kafa bulandirmaya gerek yok.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (28.10.16 12:09:44) 
Kastettiğim info menüsündeki open with kısmında bulunan change all mevzusuydu da ifade edememişim. Evet open with deyip açtıysan sorun yok elbette. Ama her seferinde bununla uğraşmak yerine nano daha iyi iş görür.

Bahsettiğim mevzu şu: postimg.org
  • alperz  (28.10.16 17:59:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.