[]

vücuttaki su oranı

2 aydan fazla süredir günde en az 3 litre su içiyorum (öncesinde ayda 1 litre ya içerdim ya içmezdim ve evet ayda). geçen gün gittiğim spor salonunda ölçüm yapıldı vücudumdaki su oranı normalden düşük çıktı. ben daha ne kadar su içebilirim bilmiyorum, niye böyledir size? daha fazlası da zararlı bu meretin içemem de zaten fazlasını. napmak lazım artması için?




 
Diyelim ki su içme oranları için bir puan sistemi olsun ve yeterince su içen biri için en düşük puan 7 olsun.

Ayda 1 litre içen birinin su oranının karşılığı da 2 puan olsun.

Senelerce, ancak ayda 1 litre su içmiş olan bu 2 puandaki kişi 2 aydır günde 3 litre su içerek bu puanı 7'ye çıkarmış olabilir mi? Bence olamaz. 1 birim, 2 birim, belki 3 birim artar.

Yani su oranının düşüklüğü standarda göre düşüklüğü; yoksa mesela 2 iken 5 olması oldukça güzel bir gelişme. Bir kaç ay daha geçince, belki 1 sene sonunda normal seviyeye de gelir. Adım adım.

Devam etmek lazım artması için. A'dan Z'ye ha deyince gidilmiyor sonuçta, arada bir sürü basamak var.
  • avokado  (28.10.16 00:10:56) 
vucutta yag fazlaysa su orani azaliyor diye soylemisti bir spor hocasi bana. beslenmenizi genel olarak gozden gecirin, seker tuketiminizi kontrol altinda tutun. dengeli ve yeterli beslendiginizden emin olun. buna ragmen 3 litre az geliyorsa olabilir, 4 litre icmeye cabalarsiniz.

bunlarin otesinde siz susuzluk cekiyor musunuz? vucuttaki sivi oraninin %60 olmasi gerekiyor diye biliyorum. belki kansizlik vardir... baska bir rahatsizliginiz vardir.

hicbir problem goremiyorsaniz ve makine size %60'dan az sivi orani ciktisi veriyorsa bir ihtimal de makine sorunlu olabilir. zira belli degerleri hesaplarken makine mikroskopla bakip saymiyor. vucudunuzun iletkenligine bakip "boyledir herhalde" diyor.
  • idexo  (28.10.16 08:54:26) 
Çok su içmek, çok da su attırır. Su atarken beraberinde elektrolit de kaybedersin. Bu da vücudun su tutmasını azaltır. Karbonhidrat tüketimini azalttıysan bunun da etkisi olabilir. Maden suyu tüket. Yemeklere biraz daha tuz at.


  • arnold schwarzeneger  (28.10.16 09:57:25) 
@idexo su orani %30 civarinda cikti. gunde 3 litreye cok az oyleyse bu deger. yanlis olculmus olabilir gercekten de cunku duzenli beslenmeme protein almama ve oldukca kilo vermis olmama ragmen yag da %37 civari cikti inanamadik obeze dogru gitmem lazim :/ kiloyla yag oraninin ilgisi yok biliyorum da bu kadar duzenli beslenirken yagin o kadar yuksek olmasinda bi hata var gibi gelmisti bana.

@arnold herkes tuzu azaltirken ben artiricam her seyim ters :/
  • in vino veritas  (28.10.16 11:27:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.